Back To The Climate!

Back To The Climate!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/09/2021
Kom jij ook naar Brussel op 10 oktober? Die dag gaan we #BackToTheClimate en zetten we alles weer in beweging met een grote klimaatmars!

Tik. Tak. De klok tikt. De klimaatcrisis is niet langer een ver van ons bed show maar raakt ons allemaal. Hier in België, waar extreme weersomstandigheden toenemen. En in de landen in het Zuiden, die te kampen hebben met dramatische droogteperioden of verwoestende branden. Tik. Tak. Er is geen tijd meer voor uitstel. Er is nog tijd om de loop van de geschiedenis te veranderen. Laten we massaal in actie schieten! 

Kruis daarom zondag 10 oktober 2021 aan in je agenda. Afspraak om 13u aan het station Brussel Noord (Albert II laan). De klimaatmars trekt via de kleine ring naar de Wetstraat en eindigt in het Jubelpark. Daar zijn enkele speeches voorzien om 16u. Je vindt er ook infostands, muziek, eten en drinken. Als iedereen rekening blijft houden met de coronasituatie (handhygiëne, thuis blijven bij symptomen...) houden we het veilig! 

De Transformisten tekent present. Doe jij ook mee? 

>>> Hier vind je meer informatie over Back To The Climate

 

Omdat er nood is aan een diepgaand debat zonder dooddoeners, aan een ferm en rechtvaardig klimaatbeleid en aan héél veel geïnformeerde mensen die op straat komen voor een eerlijke klimaattransitie, zal De Transformisten in de aanloop naar de klimaatmars Back To The Climate een reeks klimaatvertragingsdiscoursen counteren. Want vertragen of stilstaan is geen optie meer. 

>>> Lees hier de introductie 'Laat je niet vangen aan klimaatvertragingsdiscoursen'

>>> Lees hier het artikel 'Softe oplossingen doorduwen'