Autodeelsalon komt naar Oostende

Autodeelsalon komt naar Oostende

Autodelen.net
geschreven door Autodelen.netlaatst aangepast op 30/08/2018
Autodelen is hip, trendy en populair. Steeds meer mensen ruilen een eigen wagen in voor een deelauto: het aantal mensen dat gebruikmaakt van allerhande autodeelsystemen stijgt razendsnel! Nieuwsgierig welke autodeelinitiatieven actief zijn in Vlaanderen? Het Autodeelsalon op 16 september in Oostende is dé plek bij uitstek om dit te ontdekken.
Deelfeest Gent Autodelen.net © I Pousset

Autodeelsalon 2018

Jaarlijks kan je tijdens de Week van de Mobiliteit terecht op het Autodeelsalon om kennis te maken met deelwagens van verschillende autodeelorganisaties, maar ook andere vormen van duurzame mobiliteit zoals carpoolen en fietsdelen brengen je hier in verleiding. Ook wie de eigen wagen wil delen is hier aan het juiste adres. Lokale autodelers delen graag hun ervaringen met jullie.

Het Autodeelsalon is niet alleen een must voor wie kennis wil maken met autodelen en innovatieve autodeelprojecten, maar ook met andere hippe sharinginitiatieven. Gedeeld plezier, zo kan je het Autodeelsalon het best samenvatten. Mentalist Guinelli zal je met verstomming slaan, Repair Café Oostende helpt je je klein elektro dat stuk is nieuw leven inblazen en voor de allerkleinsten is er leuke circusacrobatie of een gek kapsel. Je kan een drankje delen in de deelbar waar het steeds happy hour is, er kan een boek geruild worden en Radio Rommelmarkt zorgt voor de leuke plaatjes!

De achtste editie van het Autodeelsalon wordt georganiseerd in samenwerking met de stad Oostende. Voor het eerst zijn we te gast in een badstad en kan je ons op 16 september vinden op het Sint Petrus- en Paulusplein in Oostende.

Op het programma

13u30 - 17u30 : Leuke plaatjes van Radio Rommelmarkt
13u30 - 16u : Repair café klein elektro
14u - 17u : Gekke kinderkapsels met Theater Savooi
14u30 - 16u30 : Verwondering met Mentalist Guinelli

Doorlopend:

  • Deelba(a)r (2 halen = 1 betalen)
  • Fietsjes van de fietsbieb testen
  • Geefkast
  • Circusanimatie met Ludentem
  • Boekenruil

Zeker meebrengen:

  • Klein elektro dat je wil herstellen
  • Spulletjes die je wil wegschenken
  • Boeken die je wil ruilen

Mobiliteitsinitiatieven

Je kan kennis maken met de volgende autodeelorganisaties: Zen car, Cambio, Dégage, Stapp.in, Cozycar, Poppy, BattMobiel, CMobiel AVIRA (lokaal Oostends project) en Autodelen.net, het Vlaams Netwerk Autodelen.

Daarnaast zullen ook volgende mobiliteits-/deelinitiatieven aanwezig zijn:
Blue Bike, Fietsbieb oostende, Mobit, Taxistop, De Lijn, Lets, Cohousing boldershof, Boekenruilkastjes en UiTPAS, Ik deel, AG EOS, Cokido, Biopluktuin

 

Meer info over het autodeelsalon vind je op het Facebook-event of op www.autodelen.netHet Autodeelsalon wordt georganiseerd tijdens de Week van de Mobiliteit door Autodelen.net vzw i.s.m. met de gaststad en met steun van de Vlaamse Overheid en Interreg.