All I want for Christmas... de cadeauwensen van het NBV-team

All I want for Christmas... de cadeauwensen van het NBV-team

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 22/12/2014
Kerstmis draait vooral om gezellig samenzijn met de familie, glühwein drinken met de vrienden en genieten van warmte in koude dagen. Pakjes geven is absoluut geen must voor een geslaagd feest, maar stiekem hebben de meesten toch iets op het verlanglijstje staan. Zo ook de leden van het Netwerk Bewust Verbruiken-team.

Barbara, coördinator:
Boek Weg van Mobiliteit

"De 'andere' Kris Peeters schrijft inspirerend over een moeilijk thema als mobilteit. Als fietser, inwoner van een stad, pendelaar (en af en toe autodeler) vind ik mobiliteit een van de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren. Niet alleen naar leefbaarheid, ook naar milieu en gezondheid. Ik ben dus zeer benieuwd naar de mogelijke toekomstscenario's die Peeters in dit boek beschrijft."
Lees meer over het boek Weg van Mobiliteit

Clara, projectverantwoordelijke Repair Café:
Starterskit verpakkingsvrije winkel Content

"Eind december opent in Leuven Content, een coöperatieve voedingswinkel zonder verpakkingen. Dat wordt binnenkort mijn vaste adresje om granen, droogwaren, groenten 'n fruit, brood, zuivel en drank in te slaan zonder (of met herbruikbare) verpakking. Op mijn verlanglijstje staat een starterskit bestaande uit een jute draagzak, linnen voedselzakken voor groenten en fruit en brood, drie glazen potten en drie glazen flessen, zodat ik helemaal klaar ben om bij Content te gaan shoppen."
Lees meer over de verpakkingsvrije winkel Content

Leen, projectverantwoordelijke My Fair Baby:
Een tweedehands dameskoersfiets

"Als inwoner van Brussel ben ik een fervente gebruiker van het superhandige Villo-fietsdeelsysteem, maar eerlijk is eerlijk: die dingen zijn loodzwaar wanneer je ermee over een heuvel moet. En laat het kantoor van Netwerk Bewust Verbruiken nu net bovenop een berg liggen. Bovenaan mijn verlanglijstje staat daarom een koersfietsachtige damesfiets, met dunne banden en vlotte versnellingen, zodat ik in een wip op kantoor sta."
Help Leen een fiets vinden via www.2dehands.be of www.kapaza.be

An, communicatieverantwoordelijke:
Kippenkit van Dierenartsen Zonder Grenzen

"De ngo Dierenartsen Zonder Grenzen doet in Afrika fantastisch werk om (nomadische) veehouders en landbouwersfamilies in de meest kwetsbare streken te ondersteunen bij de verzorging van hun dieren. Met een kippenkit van 60 euro krijgt een Nigerees gezin 4 kippen, 1 haan, een volledige kippenren met drink- en eetbak, 18 kg kippenvoer en een opleiding over kippenverzorging."
Bekijk hier de cadeaupaketten van Dierenartsen Zonder Grenzen

Laura, stagiaire:
Weekend in een Hobbit-huisje

"De laatste tijd, zeker tijdens deze feestdagen, denk ik vaak nostalgisch terug aan mijn kinderjaren. Het grootste deel van onze tijd ging toen naar kampen bouwen in het bos en buiten spelen. Kortom, naar genieten van simpele dingen in de natuur. Een Hobbit-huisje is ideaal om even terug te keren naar toen en te ontsnappen aan het soms wat te hectische leven. Als een echte Hobbit-woning te duur zou zijn, dan ben ik ook al meer dan tevreden met een weekend weg naar een Hobbit-huurhuisje in Nederland."
Zo maakt je een Hobbit-huisje voor een klein budget
Hier kan je een verblijf boeken in een Hobbit-vakantiewoning

Stijn, stagiair:
Handboek Ecologisch Tuinieren Velt

"Jarenlang kon ik niet wroeten in onze groenselhof wegens plaats- en zon- en tijdsgebrek. Dankzij een recente verhuis en een zuiders gelegen koertje is dat nu weer kleinschalig mogelijk. Via de Velt-bijbel over Ecologisch Tuinieren hoop ik de strijd aan te kunnen gaan met alle moestuingoeroes in onze familie. Mijn queeste van 2015 wordt de lekkerste specerijen en groentjes telen om ze vervolgens te bereiden naar exclusieve lekkernijen en zodoende Pascale Naessens en Jeroen Meus te overtreffen."
Lees meer over het boek Velt-handboek Ecologisch Tuinieren

Lees ook het artikel 10 tips voor een duurzame kerst