3D-printen voor een betere wereld

3D-printen voor een betere wereld

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/01/2015
Vandaag start de Additive Design Challenge. Die daagt ontwerpers (studenten, starters, ervaren professionals, bedrijven…) uit om via 3D-printing producten te maken met een positieve impact op mens en planeet. Deadline voor de inschrijvingen is 1 maart.
3D printing
Bron foto: Flickr CC Waag Society

De wedstrijd wil ecodesign en 3D-printing in al zijn vormen met elkaar kruisen. Het denkkader daarbij is de circulaire economie, waarbij afval een ontwerpfout is. De wedstrijd gaat verder dan enkel het ontwerpen van producten. Ontwerpers moeten ook nadenken over de context waarin hun product /dienst/systeem gebruikt zou kunnen worden: de productie, distributie, verkoop, terugname, hergebruik...

Coaching tijdens het traject

Plan C en Forum for the Future ondersteunen ontwerpers doorheen het hele traject, samen met een netwerk van makers, industriëlen en onderzoekers. Ontwerpen passeren tijdens een aantal deadline-events langs een vakjury, waar telkens enkel de beste ontwerpen doorgelaten worden naar een volgende ronde. Tijdens de zomer van 2015 worden de prototypes van de beste concepten ontwikkeld en op het slotevent in het najaar worden de drie winnaars van de Challenge bekend gemaakt.

Meer info?

Lees er alles over op www.additivechallenge.com