25 juli: Studiedag Duurzaamheid op Festivals & Events

25 juli: Studiedag Duurzaamheid op Festivals & Events

Peter D'Herde
geschreven door Peter D'Herdelaatst aangepast op 10/07/2014
Een heel aantal festivals maakt stilaan de omslag naar een meer duurzame organisatie, met meer aandacht voor eco, bio, fairtrade, korte keten, hergebruik en alternatieve energie. Het Gentse muziekfestival Boomtown wil kennis en expertise rond dit thema samenbrengen. Op vrijdag 25 juli organiseert Boomtown een studiedag rond Duurzaamheid op Festivals & Events.

Boomtown is het pop- en rock-festival van de Gentse Feesten. Al enkele jaren zoekt Boomtown oplossingen die de ecologische voetafdruk van het festival kunnen verkleinen. Sinds vorig jaar zet het met het project Boomtown goes Green volop in op een duurzame aanpak. Overal waar het kan, wordt de impact op het milieu in rekening gebracht. OVAM bekroonde Boomtown daarvoor in 2013 tot ‘voorbeeld-evenement op vlak van duurzaamheid’. De meest ingrijpende en zichtbare ingreep was de invoering van herbruikbare bekers, waardoor de afvalberg significant kon worden gereduceerd. 

Afval- en aankoopbeleid, geluid en duurzame innovatie

Op vrijdag 25 juli organiseert Boomtown de studiedag Duurzaamheid op Festivals & Events. Volgende duurzaamheidsthema’s komen via infosessies en interactieve gesprekstafels aan bod: afvalbeleid, aankoopbeleid, geluid en duurzame innovatie. Er zal ook mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een rondleiding achter de schermen van Boomtown en de Handelsbeurs. Met deze studiedag richt Boomtown zich op vertegenwoordigers van zowel overheden, overheidsdiensten als organisaties uit de sectoren cultuur, jeugd, milieu, toerisme en op eventorganisatoren en bedrijven uit de evenementensector.

Programma studiedag

  • 13:30 Ontvangst in de foyer van de Handelsbeurs
  • 14:00 Inleiding door Servais Verherstraeten, federaal staatssecretaris van Duurzame Ontwikkeling
  • 14:15 Sessie 1: Het algemene duurzaamheidsbeleid van Boomtown
  • 15:00 Sessie 2: Keuze 1: Infosessie - Het project BoomBar als voorbeeld van duurzame innovatie * Keuze 2: Thematafel - Afvalbeleid, voorkomen en selectie van afval op festivals en events. * Keuze 3: Rondleiding achter de schermen van Boomtown en de Handelsbeurs
  • 16:00 Koffiepauze
  • 16:30 Sessie 3: Keuze 1: Infosessie - Duurzaam geluidsbeleid op festivals en events. * Keuze 2: Panelgesprek - Duurzaam aankoopbeleid. * Keuze 3: Rondleiding achter de schermen van Boomtown en de Handelsbeurs
  • 17:30 Slot met receptie
  • 18:00 tot 00:45 Mogelijkheid om de concerten op Boomtown als VIP bij te wonen. Bekijk welke concerten vrijdag 25.07 op het programma staan.

Bekijk hier het uitgebreide programma.
Schrijf je hier in  voor deze studiedag.

Ook gepost in: Reizen & Vrije tijd