10 inspirerende Instagram-accounts

10 inspirerende Instagram-accounts

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/07/2018
Inspiratie om eenvoudiger en groener te leven vind je in overvloed op Instagram. Van bloggers over minimalisme en eenvoudig leven, tot organisaties die bloggen over veggie recepten en duurzaamheid. Dit zijn onze 10 favorieten:
Photo via <a href="https://www.goodfreephotos.com/">Good Free Photos</a>
© Good Free Photos (www.goodfreephotos.com)

1. Emilia Eco Lifestyle

Op de Instagram-account van blogster Emilia vind je tips over zero waste, fair fashion en organic skincare. Emilia geeft ook eco citytours waarbij ze jou rondleidt door de stad op zoek naar duurzame winkels en initiatieven. Daarenboven lanceerde ze zonet haar eigen webshop met duurzame producten! Inspiratie genoeg dus bij Emilia.

www.instagram.com/mixua.eco

2. Nele Colle

Nele Colle dompelt zich onder in de wereld van opruimen en organiseren. Als opruimcoach en professional organizer geeft ze jou heel veel nuttige tips over hoe je rust in je huis en in je hoofd kan creëren. Bovendien geeft Nele ook onze workshop Simplify Life voor Netwerk Bewust Verbruiken, dus een Simplify Life-tip zie je af en toe ook wel eens passeren!

www.instagram.com/nele_colle

3. Mme Zsazsa

De Familie Zsazsa woont in een boerderijtje in de Kempen, de weekends brengen ze meestal wifi-loos door in een bos. Mme Zsazsa werkt met mooi weer in de tuin en met slecht weer achter haar computer. De opbrengst van haar moestuin verschijnt af en toe op haar Instagram, om van te watertanden!

www.instagram.com/mmezsazsa

4. Growthinkers

Achter de Instagram 'Growthinkers' zit de Nederlandse Jelle Derckx. Hij studeerde af aan de toneelschool en ging nadien aan de slag als stem- en camera-acteur. Op zijn blog Growthinkers deelt hij zijn ervaringen over minimalisme, duurzaamheid en persoonlijke groei. Hij schreef onlangs het boek 'Verlangen naar minder' en maakt in samenwerking met Happinez Magazine de podcast 'Het groene hart'. Een aanrader om te volgen!

www.instagram.com/growthinkers

5. Kelly - Ma vie en vert

Kelly is een echte doe-het-zelfster. Ze omschrijft haar blog als 'Groen doen, leven en eten met een serieuze vleug zelfmakerij'. Op Instagram vind je al haar creaties, ervaringen en tips. Je wordt meteen geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan! Kelly schreef trouwens ook het boek Art d'Eco en ze leerde Netwerk Bewust Verbruiken hoe je natuurlijke cosmetica kan maken: tandpasta, lippenbalsem en voedende crème.

www.instagram.com/lamerlette

6. EVA vzw

Opgelet! De Instagram van EVA vzw doet je watertanden. EVA maakt het plantaardig. Ze doen dit op een praktijkgerichte manier, zodat iedereen op zijn eigen manier aan de slag kan gaan. Hun Instagram staat boordevol lekkere plantaardige recepten en kooktips waar je spontaan honger van krijgt.

www.instagram.com/evavzw

7. Blommm

Al is het maar om weg te dromen bij de prachtige foto's! Paulien zorgt met Blommm voor biologisch en dagverse bloemen, geleverd met de fiets in Gent. Ze startte met Blommm vanuit een liefde voor bloemen én een maatschappelijke drijfveer. Ze wil samen met de lokale telers van biologische bloemen de bloemensector duurzamer maken. Wij gingen Paulien interviewen, lees hier haar inspirerende verhaal.

www.instagram.com/blommm.be

8. Trash Is For Tossers

De vrouw die al haar afval van een jaar in één bokaal krijgt, dat is de Amerikaanse Lauren Singer. Ze startte met de blog Trash Is For Tossers om al haar ervaringen rond het zero waste leven te delen. Ze toont je hoe je eenvoudig, snel, kostenbesparend én met plezier zero waste kan leven.

www.instagram.com/trashisfortossers

9. Anne Drake

De Vlaamse Anne Drake zorgt voor ecologie op hoge hakken. Ze toont je hoe je jouw ecologische voetafdruk kan verkleinen zonder in te boeten in comfort en stijl. Minder plastic afval, geen producten met schadelijke stoffen en geen industrieel bereide voeding? Anne wil je inspireren om te tonen dat het ook eenvoudig kan.

www.instagram.com/annedrake.be

10. Merel van De Groene Meisjes

De Groene Meisjes gaat over alles wat een leven leuker, beter en groener maakt. Het is een platform voor groene inspiratie. Merel behandelt allerlei onderwerpen die met bewuster leven en duurzaamheid te maken hebben. Dat gaat van vegan eten tot minimalisme, en van eerlijke mode tot ecotoerisme.

www.instagram.com/merelwildschut

 

Ken je nog inspirerende Instagram-bloggers? Laat het ons zeker weten hieronder? Oja, en vergeet ook niet nummer 3 van onze Simplify Life-poster, 'Wees af en toe onbereikbaar'.