Workshop Kleinschalig wonen

Workshop Kleinschalig wonen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 23/05/2020
Steeds meer mensen experimenteren met kleinschalig wonen. Leven op een kleinere oppervlakte hoeft helemaal geen grote uitdaging te zijn. De provincie Vlaams-Brabant dompelt je in deze workshop onder in de wereld van kleinschalig wonen.
Skilood-Woning Zemst, CC: provincie Vlaams-Brabant

Ontdek kleinschalig wonen

In deze workshop laat de provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met Samenhuizen vzw, je kennismaken met kleinschalig wonen. Kleinschalige, betaalbare en energiezuinige woningen van 50 tot 80 m² voor zo'n 90.000 euro? Het kan! De provincie Vlaams-Brabant schreef een oproep uit naar architecten: "Ontwerp een woning, vast of verplaatsbaar, die met alle regels in orde is én dit tegen een betaalbare prijs." Een deskundig jury toetste de ingediende voorstellen af op de prijs, de kwaliteit en het energieverbruik van de woning. Het illustreert dat ook kleine woningen voldoende woonkwaliteit kunnen bieden. Kleinschalige woningen zijn kleine energiezuinige woningen met alle comfort en ingericht met keuken, badkamer en toilet tegen een betaalbare prijs.

De provincie Vlaams-Brabant wil van elk type één kijkwoning realiseren in Zemst. De eerste Skylpod-woning staat er reeds. De andere worden dit jaar geplaatst. Tegelijk ontwikkelt de provincie een aantal projecten van groepswoningbouw uit de catalogus voor sociale verhuring. Kleinschalig wonen biedt zo ook een antwoord op het maatschappelijk vraagstuk van betaalbaar wonen.

Praktische info

  • Van 12u30 tot 14u
  • Schrijf je in voor de workshop aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
  • Maximum 20 deelnemers

Koop je ticket voor de Simplify Life Inspiratiedag

De provincie Vlaams-Brabant (in samenwerking met Samenhuizen vzw) geeft deze workshop op de Simplify Life Inspiratiedag op 12 februari in CC De Ploter (Ternat). Een dagticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar).

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: hou er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! *** 

Ontdek het volledige programma van de Simplify Life Inspiratiedag hier.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.