Winnaars fairtrade trouwwedstrijd bekend

Winnaars fairtrade trouwwedstrijd bekend

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/01/2014
Koppels die in 2014 in het huwelijksbootje stappen, konden via een zelfgemaakt filmpje deelnemen aan de fairtrade trouwwedstrijd van Goud:Eerlijk? Gisteren maakte een jury de winnaars bekend. Kaat en Niels winnen twee fairtrade gouden trouwringen en fairtrade wijnen, bloemen en chocolade voor hun huwelijksfeest. Proficiat!

Kaat en Niels wisten het best de moeilijkheid van de zoektocht naar fairtrade gouden trouwringen in hun filmpje te verwerken.

De opdracht van de fairtrade trouwwedstrijd luidde: maak een leuk filmpje van jezelf en je partner, waarin je uitlegt waarom jullie het uitgelezen koppel zijn om de Fairtrade trouwwedstrijd te winnen. Het oordeel van de jury: Kaat en Niels wisten het best de moeilijkheid van de zoektocht naar fairtrade gouden trouwringen in hun filmpje te verwerken. Bovendien zat er ook een gezonde dosis humor in."

Pas voor fout goud

Goud wordt onder meer ontgonnen in Latijns-Amerika en Afrika, waar het gepaard gaat met grootschalige milieuvervuiling en schrijnende arbeidsomstandigheden. Door fairtradegoud te kopen, garandeer je dat mijnbouwers onder veiligere omstandigheden werken en een eerlijke prijs krijgen voor goud dat ze uit de grond halen. Lees er alles over op www.goudeerlijk.be.

Het filmpje van Kaat en Niels

Bekijk hier het geestige filmpje van het winnende koppel, en het het campagnefilmpje Houd uw fout goud.