Velt herlanceert moestuinbijbel 'Handboek ecologisch tuinieren'

Velt herlanceert moestuinbijbel 'Handboek ecologisch tuinieren'

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 20/11/2014
De nieuwste uitgave van het ‘Handboek ecologisch tuinieren’, hét moestuinboek bij uitstek, is nu verkrijgbaar. Het boek verscheen voor het eerst in 1988 en sindsdien zijn er al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.

Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is ontwikkeld, gekneed en herkneed gedurende meer dan drie decennia en dat op basis van de jarenlange ervaringen van tientallen overtuigde en kritische ecologische tuiniers. Alleen al het zeskoppige leescomité van deze nieuwste uitgave telde samen 225 jaar moestuinpraktijk.

Het Velt-handboek ligt nooit te ver weg want ik check het regelmatig tijdens het tuinwerk en het schrijven!"

Bartel Van Riet (bekend van het Eén-programma ‘Groenland’)

MOESTUINBIJBEL

Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is niet zomaar een ‘tuinrecepten’-boek, maar het levert je een visie en verschaft inzicht in – en achtergrond bij – het leven dat zich in je moestuin afspeelt. In de eerste acht hoofdstukken van dit boek leer je alles over de basisprincipes van ecologisch tuinieren. In de volgende delen komen talloze teelten, rassen en variëteiten ter sprake.

GRONDIG HERWERKT

Voor deze nieuwste uitgave werden alle hoofdstukken nagekeken en aangepast aan de nieuwste ervaringen en inzichten. Vooral het hoofdstuk ‘Bemesting’ werd op basis van nieuwe gegevens en van de nieuwe normen van het Mest Actie Plan grondig herwerkt. Ook het deel over ‘Ziekten en plagen’ werd geactualiseerd én er werd op een rijtje gezet wat wel of niet beschikbaar is aan hulpmiddelen voor de moestuinier.

WAT VINDEN ANDEREN VAN DIT BOEK?

"Toen ik jaren geleden het 'Handboek ecologisch tuinieren' van Velt ontdekte, begon ik op een geheel nieuwe manier te moestuinieren", vertelt Wim Lybaert (bekend van het Vier-programma 'De Moestuin volgens Wim'). "Door het principe 'Leef mee met de natuur en ga er niet tegen in', heb ik geleerd preventief te werken. Met als resultaat dat 'spuiten' niet langer nodig is en het tuinieren er een stuk plezanter op geworden is. Door ecologisch te denken, heb ik nu minder werk in mijn moestuin en meer tijd om ervan te genieten. Mijn beduimeld exemplaar van het 'Handboek ecologisch tuinieren' blijft een vaste waarde bij elk nieuw moestuinseizoen."

BESTEL HET BOEK

Het ‘Handboek ecologisch tuinieren’ is een uitgave van Velt – Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Het boek telt 700 pagina’s en kost 29,50 euro in de webshop van Velt. Bestellen kan via www.velt.be/publicaties of via de boekhandel.

Klik hier om in het boek te bladeren