Op blote voeten binnenstappen in ruim 160 pesticidenvrije tuinen

Op blote voeten binnenstappen in ruim 160 pesticidenvrije tuinen

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 04/03/2021
Laat je op 6 en 7 juni verwonderen door de pracht van ruim 160 ecologische tuinen in Vlaanderen en Nederland tijdens de Velt-ecotuindagen. Twee dagen lang kun je de geheimen ontdekken van fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, stadstuinen,… En allemaal onbespoten!

Op zoek naar inspiratie voor je tuin of benieuwd hoe je op een ecologische manier kunt tuinieren? Dan mag je de Velt-ecotuindagen absoluut niet missen. Een heel weekend lang geven meer dan 160 gepassioneerde tuineigenaars met plezier uitleg over hun inspirerende aanpak. In sommige tuinen kun je trouwens via een uniek blotevoetenpad kennismaken met het wonder van de bodem.

De rijke groente- en fruitoogsten en bloemenpracht die deze tuiniers kunnen voorleggen, bewijzen dat tuinieren zonder chemische hulpmiddelen ook kan. Dit als je maar wilt luisteren naar en meewerken met de natuur.

In 't stad en op 't platteland

Met de Velt-ecotuindagen speelt Velt - de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren - in op de grote vraag naar informatie over gezond en milieuvriendelijk (moes)tuinieren in de stad en op het platteland. Regen of geen regen: hier zie je alleen maar blije gezichten en bezoekers die zonder schroom mogen rondneuzen in de vele tuinen en al hun vragen kunnen stellen.

Voor deze editie stellen 163 tuiniers uit Vlaanderen en Nederland hun tuin open. Alle tuinen werden gecontroleerd door medewerkers van Velt en ecologisch bevonden volgens verschillende criteria. In elk geval zijn het tuinen waar geen plaats is voor pesticiden en kunstmeststoffen.

Plan jouw Ecotuindagen-weekend

Ontdek het volledige aanbod van de Velt-ecotuindagen en stippel je parcours uit op www.velt.be/ecotuindagen