Symposium 'Denken over tijd'

Symposium 'Denken over tijd'

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 22/06/2017
‘Druk, druk, druk ‘ is zowat het meest gehoorde antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het met jou?' We zijn de grip op tijd kwijt geraakt. We drammen door, ook in onze vrije tijd. Is dit een individueel of maatschappelijk probleem, of beide? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Ontdek het op het symposium 'Denken over tijd' van Pasar, op 6 oktober in Blankenberge.

We zijn de grip op tijd kwijt geraakt, ook op onze vrije tijd. Is het een individueel of maatschappelijk probleem, of beide? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Vooraanstaande denkers brengen hun visie hierop tijdens het Pak je tijd-symposium van Pasar.

Op het programma

10u: Welkom door Bart Vandendriessche, Pasar:

  • 'Een historisch overzicht voor een beter tijdsbegrip', met Koen Haegens, auteur van het boek ‘Neem je tijd’.
  • Op zoek naar barsten, met Dirk De Wachter: Wat zijn de gevolgen van de rat race voor de samenleving en de mens?

11u45: 3 ‘Eigen-zinnige’ benaderingen van tijd: Keuzemoment

  • Vergeet dat evenwicht, met Ignaas Devisch: Rusteloosheid is de drijfveer voor een passioneel en creatief leven.
  • Ode aan de luiaard, met Johan Braeckman: Wie bewust voor vertraging en onthaasting kiest, werkt aan zichzelf en zijn omgeving.
  • Welke trein heb ik te halen? met Yoni Van Den Eede: Veel goede dingen gebeuren vanzelf. Durf eens iets te laten gebeuren.

14u: Een andere levensstijl: Keuzemoment

  • Van me time naar we time, met Luc Van Gorp (CM): Vormen gedeelde (vrije) tijd en wederzijds engagement de sleutel tot geluk?
  • African Time, met Steven Van Wolputte (KU Leuven): Hoe gaan andere culturen om met tijd, met vrije tijd.
  • Vrije tijd voor wie het moeilijk heeft, met Michel Van den Driessche (Pasar): Hoe kunnen we vrije tijd toegankelijk maken voor de zwaksten van onze samenleving.

16 u Voorstelling boek ‘De herontdekking van de tijd’

Ontdek hier het volledige programma.

Praktische info

Het Symposium 'Denken over tijd' vindt plaats op vrijdag 6 oktober 2017 in Blankenberge (Duinse Polders, A. Ruzettelaan 195, 8370 Blankenberge.)
Kostprijs 50 euro, 30 euro voor Pasar-leden en studenten. Inbegrepen in de prijs: boek ‘De herontdekking van de tijd‘ t.w.v. € 19,99 en  middagmaal in buffetvorm.

Schrijf je in