Slimme woning, verstandige keuze?

Slimme woning, verstandige keuze?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/04/2019
Op 7 mei 2019 is er een gratis studievoormiddag voor iedereen met interesse voor energie en duurzaam bouwen / wonen.

Op 7 mei 2019 kan iedereen met interesse voor energie en duurzaam bouwen / wonen deelnemen aan een gratis studievoormiddag 'Slimme woning, verstandige keuze?'. 

De slimme woning wordt een onontbeerlijke schakel in het hernieuwbare energiesysteem van de toekomst. De energiesector evolueert razendsnel van een centraal naar een decentraal systeem. Op die manier is het mogelijk onze energie koolstofarm en hernieuwbaar op te wekken: van zonnepanelen op ons dak tot windmolens op zee en land. Dat maakt het energiesysteem ook complexer, met gevolgen voor onze woningen: ze moeten slimmer worden. Maar wat wil dat eigenlijk zeggen, ‘slim’? Ieder huis een eigen batterij en slimme thermostaat? Of zijn er andere of betere keuzes te maken?

Op basis van reële verbruikscijfers en ervaringen, stellen Bond Beter Leefmilieu, Efika Engineering en EnergieID hun bevindingen voor, aangevuld met de expertise van specialisten ter zake: Wat is een slimme woning? Welke functie moet ze vervullen? Welke technieken zijn zinvol, waar en voor wie? ….

Praktisch: dinsdag 7 mei van 9u tot 13u in het Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven

De studiedag krijgt steun van de provincie Vlaams-Brabant

Hier vind je alle informatie over het programma en een link om in te schrijven