Restart Party op zaterdag 12 maart in Circuit Antwerpen

Restart Party op zaterdag 12 maart in Circuit Antwerpen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 11/03/2022
Geef je elektronica een tweede leven

Op zaterdag 12 maart 2022 ben je welkom in Circuit Antwerpen voor de Re-Connect Restart Party. Wat een Restart Party is? Een Repair Café dat helemaal in het teken staat van het herstel en hergebruik van elektronica. En een gezellig evenement dat je aan het denken zet over alternatieven voor onze lineaire consumptiemaatschappij.

Programma

14u-17u Repair Café

Heb je een kapotte broek, broodrooster, stofzuiger of fiets? De herstellers van het Repair Café helpen je graag om je kapotte spullen te repareren. Leer je liever hoe je zelf kleine herstellingen aan kledij kan doen? Ook dat kan hier! Onze herstelvrijwilligers staan voor je klaar.

14u-15u30 Restore your smartphone

Merijn Supply beantwoordt al jullie prangende vragen over hoe je de batterij van je smartphone langer kan laten meegaan, geeft je boeiende tips over hoe je de levensduur van je toestel kan verlengen en maakt van jouw oude gsm eenvoudigweg een nieuwe GPS. Kom langs met jullie vragen. Neem indien mogelijk ook een oude smartphone mee.

14u-16u Workshop kleine herstellingen textiel

Leer hoe je zelf enkele eenvoudige herstellingen kan doen, zoals borduurwerk, kousen stoppen... Zorg dat je op tijd bent. Vol is vol!

14u-15u Workshop geplande veroudering CTRL ALT DEL

De aarde raakt uitgeput. Onze consumptiemaatschappij en bedrijven die ons opzettelijk producten van slechte kwaliteit verkopen, zijn daar de schuldigen van. We hebben dringend nood aan een economie die prioriteit geeft aan het welzijn van mensen in plaats van winstgevend is voor enkelen. Een rechtvaardige samenleving met respect voor de ecologische grenzen van onze planeet, waarin politici de aanhoudende groei van consumptiegoederen van slechte kwaliteit een halt toeroepen. Ontdek hoe in deze sessie van Catapa

15u-16u Getuigenis van Peruviaanse milieuactivisten over mijnbouw

Rosas & Mirtha zijn twee weken lang te gast in België in het kader van een Sprekers Tour, een initiatief van Catapa en Gent Fair Trade. Ze vertellen over hun strijd tegen grootschalige mijnbouw in Peru te delen en hoe het opkomen voor hun rechten gepaard gaat met het risico en de angst om geïntimideerd, gestigmatiseerd en vervolgd te worden.

16u-17u Workshop reparerne is de toekomst

Repareren is goed voor het milieu en zorgt voor lokale jobs. Toch repareren we steeds minder. Hoe komt dat? En hoe proberen de Right to Repair beweging en de Repair Cafés daar verandering in te brengen? Dat ontdek je tijdens deze interactieve presentatie door Kim Baert van Repair&Share.

Doorlopend

Drankjes aan Bar Just

Meer informatie

Vind je op Facebook

Deelnemen

Vooraf inschrijven voor de workshops is niet nodig. Kom gewoon op tijd. Dankjewel.

Organisatie

Een initiatief van BOS+ in samenwerking met Avansa regio Antwerpen, Catapa, Repair&Share en De Transformisten met steun van Circuit, Oxfam, DGD en Vlaanderen Circulair