Repareren kan je leren: tips & tricks

Repareren kan je leren: tips & tricks

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/03/2017
Simplify life, dat is ook kapotte spullen herstellen in plaats van ze weg te gooien en nieuwe in de plaats te kopen. Een mixer, schoenzool, fietsband of stoelpoot waar iets aan hapert? Mits een beetje oefening en hulp heb je die zo weer gefikst.

Deze pagina is nog in opbouw.
De komende maanden vind je hier heel wat handleidingen en filmpjes om zelf je spullen te repareren

Gezocht! Begeleiders voor workshops Lang Leve Klein Elektro
Netwerk Bewust Verbruiken - motor achter Repair Café Vlaanderen - en KVLV lanceren samen de workshops Lang Leve Klein Elektro. Daarin leren milieubewuste dames hoe ze kleine elektronische apparaten kunnen herstellen en onderhouden. Voor de begeleiding van de workshops zijn we op zoek naar ervaren reparateurs. Lees meer

Heb je iets kapots in huis? Laat het herstellen in een Repair Café
Repair Cafés zijn lokale bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij tot elektrische apparaten, meubels, fietsen en computers. Repair Cafés worden draaiende gehouden door vrijwilligers, gratis en voor niets. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en doet inspiratie op. Lees meer of bekijk deze leuke reportage van het Eén journaal.

TV-programma Voor hetzelfde geld doet de repareer-test
Repareren, waarom doen we het niet vaker? Jan, Britt en Thomas van het tv-programma Voor hetzelfde geld deden de test met drie kapotte toestellen: een fiets, een broodrooster en een smartphone. Bekijk de reportage.
 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Laat je inspireren door de getuigenissen op www.simplifylife.be en ontdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling. Een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal.