Repair Café genomineerd voor Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2014

Repair Café genomineerd voor Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2014

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 06/02/2017
De meer dan 1000 vrijwilligers van Repair Café zijn voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Prijs voor het Vrijwilligerswerk. Die wil de dynamiek die vrijwilligers in een organisatie brengen promoten en ondersteunen. Op 2 april weten we of we het beeldje mee naar huis mogen nemen.
Repair Café prijs vrijwilligerswerk

"Repair Cafés zijn gezellig en plezant", vertelt Clara Moeremans, coördinator van Repair Café Vlaanderen. Vrijwillige reparateurs helpen mensen uit hun buurt met het herstellen van waterkokers, knuffelberen, kapotte stoelen of platendraaiers. Maar intussen wisselen ze ook de laatste nieuwtjes uit en achteraf worden ze soms zelfs getrakteerd op een trappist of een stukje taart."

Iedereen is welkom om een handje toe te steken op het Repair Café. Er zijn vrijwilligers aan het onthaal, mensen die taarten bakken en de bar bemannen, en natuurlijk de naaisters, elektro-herstellers, fietsenmakers of all-round handige harry's en hariëttes.

Al meer dan 1000 vrijwilligers

"Het exacte aantal vrijwilligers dat meehelpt in een Repair Café is onmogelijk te zeggen, maar het zijn er alleszins meer dan 1000. Aan de organisatie van één Repair Café helpen gemiddeld 14 vrijwilligers mee. Er bestaan intussen ongeveer 67 Repair Cafés in Vlaanderen en 8 in het Brussels Gewest. Als we het sommetje maken, komen we aan minstens 1050 vrijwilligers, en dat aantal blijft maar stijgen."

Alle helpende handen zijn welkom

"Iedereen is welkom om een handje toe te steken op het Repair Café. Er zijn vrijwilligers aan het onthaal, mensen die taarten of cake bakken en de bar bemannen, en natuurlijk naaisters, elektro-herstellers, fietsenmakers of all-round handige harry's en hariëttes. Studenten journalistiek zijn welkom om foto/video-reportages te maken, communicatieve duizendpoten kunnen zich bezighouden met de communicatie en promotie en vrijwilligers die graag met kinderen werken of creatief bezig zijn, kunnen zich ontfermen over de kinderanimatie of een creatieve workshop organiseren voor de wachtenden.

Duim mee op 2 april!

De Prijs voor het Vrijwilligerswerk is een initiatief van de Verenigde Verenigingen en de Vlaamse Gemeenschap. Repair Café werd samen met 9 andere initiatieven geselecteerd uit 174 inzendingen. Wie de hoofdprijs van 2500 euro ontvangt, zal bekend gemaakt worden tijdens de prijsuitreiking op 2 april. Allemaal duimen dat de vrijwilligers van Repair Café het beeldje mee naar huis mogen nemen!

www.prijsvrijwilligerswerk.be
www.repaircafe.be