Podcast Alles Wordt Beter: Meer Welzijn, Minder Groei

Podcast Alles Wordt Beter: Meer Welzijn, Minder Groei

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/05/2023
De podcastreeks 'Alles Wordt Beter' geeft zin in de toekomst. De Transformisten werkte mee aan aflevering 17 over een economie van het genoeg, ofwel degrowth.
Alles Wordt Beter podcast aflevering 17 over degrowth
Alles Wordt Beter podcast aflevering 17 over degrowth

 

De podcastreeks Alles Wordt Beter is een unieke samenwerking van tien media en denktanks: Sociaal.net, Apache, Oikos denktank, DeWereldMorgen.be, Visie, Lava, KifKif, Masereelfonds, MO Magazine en SamPol. De host is Tjhoi Ng Sauw, voormalig VRT-journalist op rust. Hij gaat samen met researcher Febe De Donder en coördinator Ruby Bernabeu-Plous op zoek naar andere stemmen, nieuwe verhalen en verrassende perspectieven. 

De Transformisten leverde een bijdrage aan aflevering 17 over een economie van het genoeg ofwel degrowth. Ondanks alle IPCC-rapporten over de klimaatcrisis stevenen we tegen 2100 nog steeds af op een opwarming van de aarde van 3 graden Celsius. Volgens de degrowth-beweging kan het tij alleen maar gekeerd worden door een andere economisch model. De Transformisten vertelt hoe we er concreet voor kunnen zorgen dat we welzijn creëren voor elk zonder groei: door maximaal in te zetten op delen, hergebruiken en repareren. 

 

Luister hier:

Meer Welzijn, Minder Groei (via Soundcloud)

 

Verwacht: 

  • een kritische kijk op Circulaire Economie door Irma Emmery (UGent)
  • inzicht in hoe ‘degrowth’ onze redding kan zijn, niet alleen ecologisch maar ook sociaal, door Jonas Van der Slycken (econoom, MO* columnist)
  • bijdragen van Dirk Holemans (Oikos), Nick Meynen (European Environmental Bureau) en Caroline Van Peteghem (De Transformisten)

 

Duur

  • 59'12''

 

Of luister via jouw favorieten podcast app