Ode aan wasbare billendoekjes... en kraamkost

Ode aan wasbare billendoekjes... en kraamkost

Eva van Velzen
geschreven door Eva van Velzen laatst aangepast op 08/09/2016
7 weken geleden kwam Joenas ter wereld, de eerste zoon van Eva en haar man Wouter. Een overweldigend moment! Tegelijkertijd kwam ook besef dat hun bijdrage aan de grote mondiale afvalberg flink zou toenemen. Eva vertelt hoe ze die impact toch klein probeert te houden.
cheeky wipes herbruikbare billendoekjes

Laat ik toevallig een man hebben die heerlijk kan koken, maar die zag ik liever met ons kind in zijn armen zodra hij thuis kwam van zijn werk.

Wasbare billendoekjes? Geniaal!

Waar we helemaal voor zijn gevallen, zijn de wasbare billendoekjes. Je kan ze zelf maken door oude (hand)doeken in kleine vierkantjes te knippen en een bak met water te vullen en ze daar in te leggen (al dan niet besprenkeld met wat etherische oliën). In een tweede bak met water gaan dan de vieze doekjes. Of, je gaat zoals wij, voor het voorgeknipt concept, genaamd Cheeky Wipes. Die hebben sets van 25 witte of gekleurde doekjes. Ons enthousiaste voornemen om volledig met wasbare luiers te werken, hebben we voorlopig nog even in de koelkast gezet. Voor het kleine lijfje van ons kind vonden we gelukkig wel fijne bio luiers op www.sebio.be. Vooral in de weekenden wisselen we die af met bamboe wasbare luiers, maar daar hebben we er voorlopig nog veel te weinig van. Je moet minstens een 25-tal wasbare luiers hebben wil je niet continue de wasmachine aan hebben staan. Het is nog even zoeken naar welke de beste en fijnste wasbare luiers zijn voor onze kleine spruit. Er is in ieder geval voldoende aanbod in het segment van voorgevormde luiers. Geen gedoe met katoenen lappen en spelden dus!

Even geniaal: kraamkost

Een andere ode die ik na een kraamperiode van zes weken wil brengen, is Kraamkost. Het ultieme - en uiterst milieu- en mensvriendelijk - kraamcadeau. Het laatste waar ik aan wilde of kon denken tijdens de eerste weken na de bevalling, was het bereiden van een maaltijd. Laat ik toevallig een man hebben die heerlijk kan koken, maar die zag ik liever met ons kind in zijn armen zodra hij thuis kwam van zijn werk. Daarom: Mme ZsaZsza, dank je wel voor het introduceren van dit mooie en toepasselijke woord. Ik denk dat het nog wel wat tijd zal kosten voordat het ook volledig ingeburgerd zal zijn, maar tot die tijd: iemand nog op zoek naar een origineel kraamcadeau: KRAAMKOST!

Lees hier meer leuke tips en getuigenissen van My Fair Baby