Ballonnen met FSC keurmerk

Ballonnen met FSC keurmerk

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/01/2014
Bij Ethletic, een importeur die werkt volgens fairtrade principes, kan je sinds kort ballonnen verkrijgen met het FSC keurmerk voor het natuurrubber. De ballonnen zijn afbreekbaar in het milieu in 6 maanden tijd.
GreenTips FSC balonnen
GreenTips Balloons

FSC Rubberplantage

De FSC rubberplantage in Tamil Nadu (Kerala, India) besteedt veel aandacht aan het leefmilieu. Daardoor bloeit de natuurlijke vegetatie en zijn dieren die verdwenen waren weer teruggekeerd. Op de plantage en in de kleine fabriek zijn meer dan 200 mensen werkzaam. Met de fairtradepremie voor het rubber worden studiebeurzen gegeven aan de kinderen van de werknemers. De plantage geeft niet alleen aan de eigen werknemers cursussen over hoe om te gaan met het milieu, maar betrekt hier ook de dorpsbewoners bij en deelt de opgedane ervaring.

Producent van ballonnen

De producent van de ballonnen is ook afkomstig uit het Indische Kerala. De fabriek is gestart in 2005 en heeft nu 35 mensen in dienst. De ballonnen worden machinaal gemaakt en de werkzaamheden van de werknemers bestaan vooral uit de controle van de kwaliteit van de ballonnen en inpakwerk. Er wordt veel zorg besteed aan veiligheid op de werkvloer, de werknemers krijgen een eerlijk loon. De fabriek biedt werkgelegenheid voor mensen van een armmoedig dorpje in de buurt.

In een doosje zitten 25 ballonnen in verschillende kleuren. Het doosje is gemaakt van FSC gecertificeerd papier en bedrukt met plantaardige kleurstoffen. De verkoopprijs is € 3,90.

Meer informatie

Meer informatie over het FSC-label vind je op de NBV-website labelinfo.be.