Netwerk Bewust Verbruiken was voor mij de ideale stageplaats

Netwerk Bewust Verbruiken was voor mij de ideale stageplaats

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 13/08/2020
KU Leuven-studente Luna deed in het kader van haar opleiding Sociaal Werk en Sociaal Beleid werkervaring op bij Netwerk Bewust Verbruiken en Repair&Share. Het werd een heel positieve ervaring.
tekening: Le Coeur à Marée Basse

KU Leuven-studente Luna deed in het kader van haar opleiding Sociaal Werk en Sociaal Beleid werkervaring op bij Netwerk Bewust Verbruiken en Repair&Share. Ze focuste in het voorjaar van 2020 op de voorbereiding van het Repair&Share Fest. Dat evenement ging uiteindelijk niet door vanwege het coronavirus, maar dat maakte haar stage niet minder interessant ...

Wat heb je geleerd tijdens je stage bij Netwerk Bewust Verbruiken?

“Enorm veel, Netwerk Bewust Verbruiken was voor mij de ideale stageplaats. Netwerk Bewust Verbruiken heeft een klein maar dynamisch en open-minded team. Als stagiaire voelde ik me een volwaardig lid van het team, er werd echt naar mijn ideeën geluisterd. De collega’s toetsen vaak dingen af bij elkaar, waardoor ik over veel meer projecten bijleerde dan enkel de projecten waar ik actief aan meewerkte. Ik ben altijd wat onzeker in nieuwe groepen, maar hier voelde ik me meteen op mijn plaats. Mijn collega’s gaven me ruimte om mezelf te zijn, bij te leren en fouten te maken. Eén van de Simplify Life regels van Netwerk Bewust Verbruiken is niet voor niets "alles valt te repareren, ook je fouten" ;-)”

Wat vind je van Netwerk Bewust Verbruiken?

“Wat ik erg fijn vond is dat de waarden waar de organisatie voor staat op de werkvloer ook echt in de praktijk worden omgezet. Er heerst een warme, positieve werksfeer en er is veel respect voor elkaars grenzen. Door de corona-maatregelen bijvoorbeeld moest ik het tweede deel van mijn stage van thuis uit verder zetten. Het was mooi om te zien hoe de collega’s elkaar door deze gekke periode hielpen en het als kans gebruikten om te reflecteren over tijd, essentie en de filosofie van het genoeg.”

Hoe zie jij de toekomst?

“Een stuk positiever dan voor mijn stage! Ik werd soms ontmoedigd omdat er nog zoveel mis is met de wereld, en eigen inspanningen vaak als een druppel op een hete plaat aanvoelen. Het deed deugd om dankzij mijn stage in contact te komen met mensen die geloven dat een mooiere toekomst mogelijk is. Vele druppels samen kunnen die hete plaat wél doen afkoelen. Van Repair Café-vrijwilligers tot Babytheek-oprichters, allemaal hebben ze één ding gemeen: ze houden het niet bij dromen over een andere wereld, maar nemen ook zelf het heft in handen. De motivatie en het enthousiasme waarmee al deze mensen zich elke dag inzetten gaf ook mij hoop dat een mooiere wereld mogelijk is. Enorm veel zin om mij hier zelf voor in te zetten, samen met al die prachtige mensen die ik mocht leren kennen.”

 

Dankjewel Luna! Het was superfijn om met jou samen te werken. 

Wil jij ook stage lopen bij Netwerk Bewust Verbruiken? Contacteer ons gerust!