#MissieMinder op school

#MissieMinder op school

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 06/10/2020
Op 27 november 2020 organiseert MOS #MissieMinder, een gloednieuwe actiedag voor scholen die leerlingen laat kennismaken met de Piraminder.

Ga je mee op #MissieMinder? 

Wil jij van je basisschool of secundaire school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving maken, samen met de leerlingen en het brede netwerk van de school? Dan mag je ruggensteun verwachten van MOS

Onder de noemer #MissieMinder lanceert MOS een nieuwe, jaarlijkse actiedag voor scholen. In 2020 is het centrale thema voedselverspilling. Het figuurtje Pira de rat zet dat thema mooi in de verf. 

Omdat de actiedag in 2020 in de Europese week van de afvalvermindering valt én samenvalt met de koopwoede op Black Friday, kun je het thema ook gaan verruimen tot: verspilling en overconsumptie tegengaan. Zoals je ziet, knipoogt onderstaand campagnebeeld van #MissieMinder ook naar solden-bollen.

Hoe kun je als school meedoen?

Organiseer een actie met je school, een klas of een groepje leerlingen. Laat je inspireren door de acties op de “soldenlijst” van MOS of kom met een eigen actie voor de dag. Tips om educatief aan de slag te gaan met je lagere school of secundaire school vind je hier: 

>>> MOS actiedag #MissieMinder

Concept

Bij Netwerk Bewust Verbruiken zijn we supertrots dat onze Piraminder inspiratie leverde voor #MissieMinder.

>>> Lees meer over de Piraminder