Mikt jouw deelinitiatief op een breed, divers publiek?

Mikt jouw deelinitiatief op een breed, divers publiek?

Eva van Velzen
geschreven door Eva van Velzenlaatst aangepast op 25/08/2022
Dan ben je van harte welkom op onze co-creatiesessie over inclusieve digitale tools voor deelinitiatieven op 10 juni.

Samen met het Vlaams Overleg Spelotheken en de Zweedse Leksaksbiblioteket doorloopt De Transformisten een boeiend traject rond de gebruiksvriendelijkheid en inclusiviteit van digitale tools voor deelinitiatieven. Denk daarbij aan een online catalogus, een reservatiesysteem, een online kalender voor afspraken... 

In april trok een Belgische delegatie met medewerkers en vrijwilligers van Babytheken en spelotheken naar Göteborg in Zweden om ervaringen, uitdagingen en dromen uit te wisselen met lokale spelotheken. Hier vind je een kort verslag. In juni zetten we het traject verder met een open co-creatiesessie. 

Wat 

Een co-creatiesessie of workshop waarin we samenwerken aan manieren om onze digitale tools meer sociaal inclusief te maken. 

We gaan inzoomen op user friendliness: wat is dat eigenlijk? Voldoen de tools die we vandaag gebruiken? En bijleren over software design: welke processen schuilen achter een knop als "product toevoegen"? Hoe zou je kunnen vereenvoudigen, verbeteren? 

Wanneer

Op vrijdag 10 juni 2022 van 10u tot 15u 

Waar

In Gemeenschapscentrum Elzenhof (bij Babytheek Elzenhof), Kroonlaan 12, 1050 Elsene (Brussel) 

Voor 

Medewerkers, vrijwilligers en leden van deelinitiatieven (spelotheken, Babytheken, gereedschapsbibliotheken, fietsdeelsystemen zoals Op Wielekes, andere spullenbibliotheken enz.) die gebruik maken van software toepassingen voor hun catalogus, reservaties, registratie van ontleningen, kalender van afspraken... 

Ook wie lid is van een deelinitiatief of meewerkt maar niet (vlot) werkt met de digitale catalogus of reservaties, kan een waardevolle bijdrage leveren aan deze co-creatiesessie. De deelnemers hoeven immers geen ruime ervaring te hebben met software gebruiken! 

Door 

De sessie zal worden begeleid door Ines Vanlangendonck, expert digitale transformatie en duurzame innovatie.  
(Lees meer op de site van haar bedrijf Kamon.) 

Deelnemen 

Deelnemen kan gratis. We vragen je wel om vooraf aan te melden via dit formulier.

We voorzien voor elke deelnemer een vegetarische lunch en kunnen je verplaatsingskosten naar de sessie vergoeden.

Meer informatie 

Deze activiteit kadert in het Erasmus+ project 'An inclusive perspective to digital tools in lending libraries' (Een inclusief perspectief op digitale tools voor spullenbibliotheken). Daarover kun je hier meer lezen

 

Partners 

Een organisatie van De Transformisten in samenwerking met VOS - Vlaams Overleg Spelotheken vzw en Leksaksbiblioteket (SE) 
Met steun van de Europese Unie