Hier koop je fair fashion in Leuven

Hier koop je fair fashion in Leuven

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/12/2017
Steeds meer mensen kopen liever eens iets anders dan de 'fast fashion'. Voor wie graag eerlijke kledij koopt, wordt het gemakkelijker om te gaan shoppen. Heel wat winkels verkopen tweedehandskledij of kledij dat gemaakt is uit natuurlijke materialen en in goede werkomstandigheden. Benieuwd waar je 'fair fashion' kan kopen in Leuven? Bij deze winkels ben je aan het juiste adres:
Tenue Préférée verkoopt fair fashion in de Mechelsestraat in Leuven. © Tenue Préférée

1.  Harvest Club

De Harvest Club is een platform voor ambachtelijk vakmanschap met nieuwe labels, innovatieve designers en vaklui met oog voor eerlijke handel. Ze kiezen bewust voor waardevolle stukken, die transparant communiceren over hun herkomst. Merken met een duidelijke labeling (Fair Trade, Global Organic Textile Standard, Handmade, Recycled, Small scale production) dragen bij tot een doorzichtig en eerlijk beleid van het platform. De Harvest Club is gestart in Antwerpen en heeft momenteel de tenten opgeslagen in Leuven.

Dirk Boutslaan 3 - Leuven
www.harvestclub.be

Voor wie graag eerlijke kledij koopt, wordt het steeds gemakkelijker om te gaan shoppen

2. Tenue Préférée

Tenue Préférée brengt duurzame en faire mode voor drukbezette dames die op zoek zijn naar een leuke EN duurzame outfit, maar geen tijd of zin hebben om dit allemaal zelf uit te pluizen. Sandra selecteert merken die zo transparant mogelijk werken, bijvoorbeeld door middel van controle en certificatie (labels zoals Gots, oekotex, fairtrade,...). Daarnaast geeft Sandra ook kleur- en stijladvies, want wat is er duurzamer dan een kleerkast waar kleur en stijl op elkaar afgestemd zijn?

Mechelsestraat 47 - Leuven
www.tenuepreferee.be

3. InLevel5

Beata opende onlangs InLevel5 aan de Vaartkom in Leuven. Het is een 'conscious concept store' voor vrouwen, mannen en kinderen. Je vindt er duurzaam geproduceerde kleding, want alles draait rond ecologisch verantwoord ondernemen en duurzaam produceren. Naast kleding, accessoires en verzorgingsproducten, is er ook ruimte voor kunst, livemuziek en workshops. 

Vaartkom 3 - Leuven
www.inlevel5.com

4. Think Twice

Think Twice is dé winkelketen voor tweedehandskledij. Het principe van Think Twice is samen te vatten in één zin: recycleren om zo modieuze kleding voor iedereen betaalbaar te houden. Elke maand komt een nieuwe collectie binnen. De collecties wisselen elke vijf weken, waarvan de laatste twee weken met stevige kortingen (50% - 30% - alles aan 5/4/3/2/1 euro).

Diestsestraat 255 - Leuven
thinktwice-secondhand.be

5. Cyaankali

Cyaankali is een gezellige secondhandshop in Leuven. Je vindt er geselecteerde designerstuks van het voorbije seizoen. Je kan er Belgische toppers als Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, A.F. Vandevorst, Sofie D’Hoore, Maison Martin Margiela,... terugvinden, maar ook internationale klasse als Prada, Marc Jacobs, Paul Smith, Isabel Marant, Saint Laurent, Balenciaga, Balmain,... Wekelijks komen er nieuwe stuks binnen. Geregeld snuisteren is dus de boodschap!

Diestsestraat 153 - Leuven
www.cyaankali.be

6. Hempmade

In Hempmade vind je ecologische kledij die gedeeltelijk of 100% uit hennep gemaakt is. De winkel gelooft dat hennep één van de meest veelbelovende planten is voor de kledingindustrie. Hennepvezels zijn tot vier keer sterker dan de klassieke katoenvezels en hebben een hoger absorptievermogen. Hennep kledij ademt echt, hierdoor houdt het je warm in de winter en ‘cooler’ in de zomer.

Parijsstraat 14 - Leuven
www.hempmade.be

7. RAWETTE

Rawette is een begrip bij de Leuvenaren voor stijlvolle tweedehandskleding en accessoires. Je vindt er recente designkledij in perfecte staat en aan betaalbare prijzen. Elke dag komen er nieuwe items bij voor zowel vrouwen als mannen.

Den tempst 13 - Leuven
www.rawette.be

8. De Kapstok

De Kapstok is een tweedehandswinkel in Leuven die gekregen kleding, linnengoed en accessoires een nieuw leven geeft. Je vindt er betaalbare basisstukken en leuke ‘foliekes’ aan zeer democratische prijzen. De winkel wordt volledig bemand door vrijwilligers, die zich dagelijks bezighouden met sorteren, wassen, presenteren en verkopen. De opbrengst gaat integraal naar de werking van CAW Oost-Brabant.

Mechelsestraat 32 - Leuven
www.kapstok-tweedehands.be

9. Young Dolphins

Bij Young Dolphins vind je tweedehands trendy kwaliteitskledij voor kinderen, van baby tot tiener. 

Boutslaan (Dirk) 8 - Leuven
www.young-dolphins.be

10. Het SPIT

De Kringwinkel SPIT is een tewerkstellingsproject actief in het Leuvense. 287 mensen uit 26 verschillende landen werken in de 3 SPIT-kringwinkels in Leuven. Naast meubels en allerlei spullen, vind je er ook heel wat tweedehandskledij.

Diestsestraat 253 - Leuven
www.dekringwinkel.be/spit

11. Anders Getint

Bij Anders Getint vind je bio- en faire kledij en eco-spullen voor dames én heren.

Diestsestraat 148 - Leuven
www.andersgetint.be

 

Lees meer:

Tenue Préférée verkoopt fair fashion in de Mechelsestraat in Leuven. © Tenue Préférée
Tenue Préférée verkoopt fair fashion in de Mechelsestraat in Leuven. © Tenue Préférée