Leer composteren

Leer composteren

placeholder
geschreven door Godemont Jan laatst aangepast op 03/05/2017
Composteren kan je leren. Compostkracht zet je in enkele video's op weg om zelf het heft in handen te nemen. Wat is composteren? Hoe composteer je in een vat, en in bakken? Met deze video's kan je het zelf:

Video’s over composteren op het net zijn vaak beperkt qua info. Je leert er niet echt de kneepjes van A tot Z. Daarom geeft Compostkracht jou alle informatie over composteren. 

  1. Basisinfo composteren
  2. Composteren in een vat
  3. Composteren in bakken
  4. Compostgebruik

1. Basisinfo composteren

In deze video krijgt u de basisuitleg over composteren. Welk systeem kiest u best voor uw tuin, en waar moet u op letten om vlot en zonder problemen tuin- en keukenafval om te toveren tot compost? In volgende video's vindt u specifieke info voor composteren in een vat of enkele bakken en over compostgebruik.

2. Composteren in een vat

Deze video toont u hoe u met een compostvat aan de slag gaat om vlot en zonder problemen tuin- en keukenafval om te toveren tot compost.

3. Composteren in bakken

Deze video toont u hoe u met enkele compostbakken aan de slag gaat om vlot en zonder problemen tuin- en keukenafval om te toveren tot compost.

4. Compostgebruik

Deze video toont u enkele manieren om compost in de tuin te gebruiken als bodemverbeteraar bij aanplantingen, onder struiken, op het gazon...

 

- Compostkracht is een onderteuningsproject van de campagne kringlooptuinieren van de provincie Vlaams-Brabant, Interza, Ecowerf, Haviland, Incovo en Interrand -

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle