Kindje op komst?

Kindje op komst?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 14/12/2023
Aanstaande ouder? Proficiat! Onze tip: deel je geluk via de solidaire geboortelijst ten voordele van de Babytheek

 

De Babytheek leent babyspullen uit aan kersverse ouders. Dat is voordelig voor het klimaat en voor het gezinsbudget. Het idee van de Babytheek komt van De Transformisten vzw. Samen met enthousiaste burgers, verenigingen en gemeenten heeft De Transformisten al meer dan 30 Babytheken opgericht in Vlaanderen en Brussel. 

 

De Babytheek is er voor elk kind 

De Babytheek draagt zorg voor het klimaat. Gezinnen lenen er babyspullen die je maar kort nodig hebt, zoals een Maxi-Cosi, badje, flessenwarmer, draagzak. Daarna zijn die spullen beschikbaar voor een ander gezin. Zo helpt de Babytheek verspilling en afval te vermijden.

De Babytheek is ook sociaal. Voor ouders in kwetsbare situaties doet de uitleendienst van babyspullen extra inspanningen, in samenwerking met sociale en armoedeorganisaties. 

 

Help jij de Babytheek groeien?

Eigenlijk verdient elk gezin in België een Babytheek dichtbij huis. En elk kind verdient een klimaatvriendelijke toekomst waarin we spullen delen.

De Transformisten vzw wil daaraan werken. Als erkende sociaal-culturele organisatie ontvangt De Transformisten steun van de Vlaamse overheid, maar die subsidie is ontoereikend om projecten zoals de Babytheek verder te zetten. Daarom vraagt De Transformisten jouw steun

  • om het netwerk van Babytheken verder uit te bouwen en te omkaderen
  • voor de begeleiding van burgers en lokale partners die een Babytheek starten
  • om Babytheken te helpen kwaliteitsvolle (tweedehands)spullen aan te kopen

 

Jouw solidaire geboortelijst

Verwacht je een kindje? Proficiat! 

Met een solidaire geboortelijst kun jij je familieleden en vrienden de kans geven om een gift te doen aan de Babytheek in plaats van een cadeau te kopen. 

 

Sarah Van Riel (in Babytheek Elzenhof) - foto Sien Verstraeten
Sarah Van Riel (in Babytheek Elzenhof) - foto Sien Verstraeten