Hoeveel kinderfietsen voor onze stad? - Op Wielekes Hasselt

Hoeveel kinderfietsen voor onze stad? - Op Wielekes Hasselt

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken heet voortaan De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van fietsbibliotheek Op Wielekes Hasselt.

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

 

HOEVEEL IS GENOEG?

Hoeveel kinderfietsen zijn nodig als je alle kinderen de kans wil geven om te fietsen? Hoeveel fietsen koopt een gezin aan? Hoeveel materiaal is daarvoor nodig, hoeveel energie, transport ... 

Wat als je anders denkt? Wat als een gezin een kinderfiets gebruikt maar niet bezit? Dan hebben vele gezinnen samen uiteindelijk een pak minder fietsen nodig en halen we samen onze milieu-impact naar beneden. En dan hebben ook gezinnen die het financieel moeilijk hebben, snel een fiets op maat van hun kind ter beschikking. Die ideeën liggen aan de basis van de bibliotheek van kinderfietsen Op Wielekes. 

In Hasselt runnen lokale vrijwilligers een druk bezocht Op Wielekes depot. Op Wielekes Hasselt heeft zoals je ziet een grote collectie. Nog niet groot genoeg om alle kinderen van de stad te bereiken. Maar de droom, die reikt al voldoende ver! 

Dankjewel Op Wielekes Hasselt voor de leuke video als reactie op onze vraag 'Hoeveel is genoeg?'

  

Meer over Op Wielekes 

Op opwielekes.be vind je meer over Op Wielekes met depots in Aalst, Aalter, Deinze, Gent, Hasselt, Laarne, Lede, Lier, Lochristi, Lummen, Merelbeke, Schoten-Wijnegem, Sint-Niklaas, Tongeren, Zemst en Zoersel-Malle-Schilde-Zandhoven. 

Benieuwd naar fietsbibliotheek Op Wielekes Hasselt? Surf naar fietsbibliotheek.be.

Ook gepost in: Genoeg