Hoe schrijf je een subsidiedossier voor jouw Repair Café?

Hoe schrijf je een subsidiedossier voor jouw Repair Café?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/09/2017
Via de Facebookgroep 'Repair Café Doetank' en de nieuwsbrief naar het netwerk Repair Cafés Vlaanderen houdt Netwerk Bewust Verbruiken je op de hoogte van interessante projectoproepen en subsidiedossiers voor Repair Cafés. Ben je zelf actief in een Repair Café en zoeken jullie nog naar middelen? Neem dan eens een kijkje hieronder:

Netwerk Bewust Verbruiken houdt vrijwilligers van Repair Cafés op de hoogte van interessante projectoproepen voor lokale buurten of groepen. Want wie weet zijn deze projectoproepen nuttig voor de verdere uitwerking en verspreiding van Repair Café's in Vlaanderen. Hieronder vind je de lopende projectoproepen die nuttig kunnen zijn voor Repair Cafés:

1. De Koning Boudewijn Stichting

De Koning Boudewijn Stichting heeft nu een oproep lopen: Buurten op den buiten. Met deze oproep wil de Stichting bewoners van landelijke gemeenten die een concreet project willen realiseren voor hun buurt of dorp ondersteunen. Het gaat om projecten die de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt verbeteren en de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners. De deadline voor indiening is 29 september.

2. Fonds Duurzame Materialen en Energiebeheer (I.s.m. Bond Beter Leefmilieu)

Sinds dit jaar is er een nieuwe jaarlijkse oproep bijgekomen vanuit Fonds Duurzame Materialen en Energiebeheer in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu en Gemeente voor de Toekomst. Deze oproep is er speciaal op gericht om lokale groepen die bezig zijn met transitie naar een duurzame toekomst op lokaal niveau te ondersteunen met een subsidie van maximaal 2.500. De deadline voor deze oproep eindigt op 24 oktober.

* INFOSESSIE *

De filosofie van de Repair Cafés past heel goed binnen bovenstaande oproep. Netwerk Bewust Verbruiken nodigt geïnteresseerden daarom uit voor een infosessie op woensdag 11 oktober. Hierin kijken we samen hoe je een dossier in elkaar steekt, aan welke criteria je moet voldoen en zetten we jou op weg met schrijftips.

Blijf op de hoogte

Word lid van de Facebookgroep 'Repair Café Doetank' en schrijf je in op de mailinglijst van het netwerk Repair Cafés Vlaanderen (schrijf je in door een mailtje te sturen naar sofie@bewustverbruiken.be).