(Her)bekijk 'The Case for Degrowth'

(Her)bekijk 'The Case for Degrowth'

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/04/2021
Op 19 februari zetten Catapa, Oikos en het UGent Centrum voor Duurzame Ontwikkeling een lezing op rond Federico Demaria's 'The Case for Degrowth’, nu te herbekijken.

Op 19 februari zetten Catapa, Oikos en het UGent Centrum voor Duurzame Ontwikkeling een lezing op rond Federico Demaria's 'The Case for Degrowth’. De auteur startte met de voorstelling van zijn boek, een beklijvend pleidooi voor een degrowth economie. Daarop volgde een paneldebat waar ook Hanne Cottyn van Catapa, Irma Emmery van het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van Universiteit Gent en Dirk Holemans van Oikos aan deelnamen.

De paneldiscussie ging van belangrijke en kritische reflecties op het boek naar de rol van de staat in een degrowth economische strategie, de commons enz.

Om af te sluiten was er een Vraag & Antwoord-ronde, beëindigd met slotbeschouwingen door de panelleden over een toekomst waarin degrowth (letterlijk ‘ontgroei’) deel uitmaakt van de transformatie nodig om de hedendaagse uitdagingen van ecologische neergang en klimaatvernietiging aan te pakken. 

Je kan de volledige opname hier bekijken: