Groen citytrippen in Londen

Groen citytrippen in Londen

An Kokken
geschreven door An Kokkenlaatst aangepast op 04/02/2014
Zoals in elke grootstad gebeurt ook in Londen heel wat op vlak van duurzaamheid. We trokken met de Eurostar op citytrip naar de Britse hoofdstad, en kwamen onderweg heel wat leuke adresjes en initiatieven tegen. Een kort fotoverslag.
Londen fietsen boris bikes
Fietsen door Londen kan heel gemakkelijk en goedkoop met het systeem stadsleenfietsen. Je neemt een fiets uit een standplaats, en zet hem op een andere plaats in de stad terug vast in een ander rek. In de volksmond heten de fietsjes Boris Bikes, naar burgemeester Boris Johnson, die van Londen een fietsstad wil maken.

Foto 1: Fietsen door Londen kan heel gemakkelijk en goedkoop met het systeem stadsleenfietsen. Je neemt een fiets uit een standplaats, en zet hem op een andere plaats in de stad terug vast in een ander rek. In de volksmond heten de fietsjes Boris Bikes, naar burgemeester  Boris Johnson, die van Londen een fietsstad wil maken.

Foto 2: Er worden steeds meer routes voor fietsers uitgewerkt. www.visitlondon.com vertelt bij welke toeristische diensten je gratis fietskaarten kan halen.

Foto 3: In de gezellige Borough Market kan je dagelijks terecht voor lokale groenten en biologische kazen.

Foto 4: Op het dak van het Tate Modern Museum staan bijenkasten. De honing ervan wordt op verschillende plaatsen in de stad verkocht.

Foto 5 en 6: In de hipster-bar Look Mum No Hands is het over de koppen lopen. Je kan er zowel bio hapjes en dranken nuttigen als fietsgerief en trendy accessoires kopen. Onze eigen Eddy Merckx staat te blinken in het fietsatelier, waar je met de hulp van fietsenmakers je eigen fiets kan herstellen. www.lookmumnohands.com.

Foto 7: De snackbar Pure brengt gerechten en dranken met de bakfiets aan huis of op kantoor. pure-madeforyou.co.uk

Foto 8: Siemens opende met The Christal zijn eerste centrum voor duurzame stadsontwikkeling. Het kristalvormige gebouw zal dienst doen als conferentiecentrum, platform voor stedelijke dialoog en technologie- en innovatiecentrum.

Londen fietsen fietsroutenetwerk
Er worden steeds meer routes voor fietsers uitgewerkt. www.visitlondon.com vertelt bij welke toeristische diensten je gratis fietskaarten kan halen.
Borough Market Londen biologische producten
In de gezellige Borough Market kan je dagelijks terecht voor lokale groenten en biologische kazen.
Londen Tate Modern bijen honing imker
Op het dak van het Tate Modern Museum staan bijenkasten. De honing ervan wordt op verschillende plaatsen in de stad verkocht.
Look Mum No Hands fietsen Londen
In de hipster-bar Look Mum No Hands is het over de koppen lopen. Je kan er zowel bio hapjes en dranken nuttigen als fietsgerief en trendy accessoires kopen. www.lookmumnohands.com.
Eddy Merckx Look Mum No Hands fietsen Londen
Onze eigen Eddy Merckx staat te blinken in het fietsatelier, waar je met de hulp van fietsenmakers je eigen fiets kan herstellen. www.lookmumnohands.com.
Londen Pure Made For You ecoteorisme
De snackbar Pure brengt gerechten en dranken met de bakfiets aan huis of op kantoor. pure-madeforyou.co.uk
Londen The Christal Stadsontwikkeling
Siemens opende in Londen zijn eerste centrum voor duurzame stadsontwikkeling: The Crystal. Het kristalvormige gebouw zal dienst doen als conferentiecentrum, platform voor stedelijke dialoog en technologie- en innovatiecentrum.
Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle