Geef 29 november deze koop-niets cadeaubon voor Niet-Winkeldag

Geef 29 november deze koop-niets cadeaubon voor Niet-Winkeldag

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 28/11/2014
Op zaterdag 29 november is het de jaarlijkse Niet-Winkeldag, een dag waarop Netwerk Bewust Verbruiken iedereen aanmoedigt om een dag géén nieuwe dingen te kopen. Met deze koop-niets-cadeaubon kan je je oma, buurman, collega of kameraad een leuk niet-materieel cadeau schenken.
niet-winkeldag consuminderen

Met de cadeaubon kan je tijdens de Niet-Winkeldag (en bij uitbreiding ook de feestdagen) een persoonlijk cadeau geven waarvoor je niet naar de winkel moet. Denk aan een etentje bij kaarslicht, hulp bij het werken in de tuin, een avondje babysitten, een fijne winterwandeling met cafébezoek, hulp bij computerproblemen.... Velen onder ons hebben immers behoefte aan andere dingen dan spullen die te koop zijn. Print bovenstaande bon uit en geef hem aan iemand die volgens jou een cadeautje verdient.

Handig aan de Niet-Winkeldag is dat je niets moet doen om eraan mee te doen. En het is nog goedkoop ook.

Over de Niet-Winkeldag

De Niet-Winkeldag is een Internationale dag waarop organisaties en burgers wereldwijd stilstaan bij het overconsumentisme van vandaag. Een moment dat consuminderen in de kijker zet. In Europa valt de Niet-Winkeldag ieder jaar tijdens de laatste zaterdag van november, een dag na de Amerikaanse Buy Nothing Day en niet toevallig een maand voor de feestdagen. In België zet Netwerk Bewust Verbruiken de dag jaarlijks in de kijker, in Nederland worden acties geïntroduceerd via de website www.koopniets.nl. Handig aan de Niet-Winkeldag is dat je niets moet doen om eraan mee te doen. En het is nog goedkoop ook.

5 tips om minder te moeten winkelen

  • Vraag jezelf af of je het product effectief nodig hebt. Minder spullen in huis geeft vaak meer rust.
  • Kijk eerst of je niet al iets in huis hebt dat evengoed dienst zou kunnen doen.
  • Zoek je een nieuw product omdat het vorige stuk is? Misschien kan je het oude wel laten repareren in een Repair Café.
  • Check of hetgeen je zoekt niet tweedehands te vinden valt. Hier vind je een overzicht van alle tweedehandskanalen.
  • Je kan spullen ook tijdelijk lenen van vrienden, buren, collega's. Gedeeld:Door geeft een overzicht van alle mogelijke ruil- en deelintiatieven in ons land.

Lees ook het artikel 'Niet-Winkeldag: 10 dingen die je nooit meer hoeft te kopen'
Lees ook het artikel 'De waarde van iets te houden'