Feest voor 2 jaar Babytheek Gent op 19 juni

Feest voor 2 jaar Babytheek Gent op 19 juni

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 15/06/2022
Vzw Gentse Spruiten, de trotse trekker van de grootste Babytheek van België, verwelkomt je graag!
Babytheek Gent
Babytheek Gent - foto links Isabelle Vanhoutte - foto rechts Michiel Devijver

Op zondag 19 juni 2022 viert vzw Gentse Spruiten de 2de verjaardag van Babytheek Gent. Van 14u tot 17u kun je in de buurtlocatie in de Brugse Poort terecht voor lekkers en leuke activiteiten voor het hele gezin. Verwacht live muziek, een photo booth, een tweedehandsmarkt en een grote piñata...

 

Gentse Spruiten

Vzw Gentse Spruiten zorgt al 7 jaar voor ontmoetingsmogelijkheiden en meer verbinding tussen Gentse gezinnen. In een prachtig ingericht lokaal in de Gentse wijk Brugse Poort organiseert de vereniging 3 dagen per week ontmoetings- en speelmomenten voor gezinnen (op zondag, maandag en donderdag). De diverse groep van gezinnen die er langskomen stellen het erg op prijs dat Gentse Spruiten ook in het weekend, op feestdagen en in vakanties actief is. 

Babytheek Gent

Twee jaar geleden richtte vzw Gentse Spruiten een Babytheek op als gezinsvriendelijk en duurzaam project. Daarmee vervoegde de vereniging het groeiend netwerk van Babytheken, dat ondertussen al 30 uitleendiensten voor Babyspullen telt verspreid over Vlaanderen en Brussel - zie www.babytheek.be

In die 2 jaar heeft de werking van Babytheek Gent alle mogelijke verwachtingen overtroffen. En de werking blijft maar groeien! 

Dankzij onze fantastische vrijwilligers en vele donaties, kunnen we heel wat Gentse gezinnen gelukkig maken. 
Jovita Goldschmidt, Gentse Spruiten

“We zijn echt fier op Babytheek Gent en alles wat we in slechts 2 jaar hebben kunnen doen. Dankzij onze fantastische vrijwilligers en de vele donaties die we van overal krijgen, kunnen we heel wat Gentse gezinnen gelukkig maken. We zijn er voor alle gezinnen: zowel kansarme gezinnen met een klein budget als gezinnen die weinig opslagruimte hebben in hun woning, gezinnen die focussen op duurzaamheid of gezinnen die extra sociale contacten waarderen”, zegt Jovita Goldschmidt, oprichtster van Gentse Spruiten en Babytheek Gent. 

Intussen telt de catalogus van Babytheek Gent ongeveer 2.600 artikelen, geschikt voor gebruik vanaf de zwangerschap tot de peutertuin. De artikelen werden al gebruikt door 213 gezinnen, waarvan 166 gezinnen die nog steeds actief lid zijn. Vzw Gentse Spruiten hoopt om nog in 2022 een 2de vestiging te kunnen openen om nog meer Gentse gezinnen te kunnen ontvangen.

Feest op 19 juni - welkom!

Reden genoeg om te feesten! Wees welkom op zondag 19 juni van 14u tot 17u in de gezellig ingerichte ontmoetingsruimte met binnenkoer en tuin in de Kiekenstraat 4bis, 9000 Gent

Vzw Gentse Spruiten trakteert je op bubbels, zelfgemaakte cupcakes, live muziek, een photo booth, een tweedehandsmarkt ten voordele van Gentse Spruiten, een grote piñata en nog meer activiteiten voor het hele gezin. Zorg dat je er zeker bij bent om 15u, na korte toespraken slaan we samen een grote piñata stuk! 

 

Meer informatie

Wil je meer weten over Babytheek Gent, gebruik maken van de uitleendienst? Op deze website vind je alle informatie.

Voor meer info contacteer info@gentsespruiten.com.

 

Dank aan

Babytheek Gent dankt haar team van vrijwilligers die er alles aan doen om van Gentse Spruiten en Babytheek Gent een integraal onderdeel te maken van het Gentse gezinsleven en vzw Jong voor de samenwerking in de buurtlocatie Brugse Poort.

Ook gepost in: Delen