The Empty Shop laat je kledingkast leegmaken voor het goede doel

The Empty Shop laat je kledingkast leegmaken voor het goede doel

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/11/2015
Wat als je kleding naar een winkel brengt, in plaats van kleding uit de winkel te halen? The Empty Shop in Antwerpen nodigt je van 1 tot 20 december uit om jouw mooie kledingstukken binnen te brengen, waar ze worden gestyled en verkocht ten voordele van vzw Kamiano.

Veel mensen doen niets met kleding die vaak lange tijd ongebruikt in de kast hangt. Met The Empty Shop Antwerpen hoopt Kringwinkel Antwerpen deze kleding een tweede leven te geven. The Empty Shop is een pop-up in de lounge van jeugdherberg Pulcinella ( Bogaardeplein 1, 2000 Antwerpen), die tijdelijk als chique boetiek wordt ingericht.

1 tot 12 december: donate, style, empty

Elke dag start The Empty Shop volledig leeg, en wordt langzaam helemaal gevuld met de kleding die mensen doneren. Maak je kasten leeg en breng de kleren die je niet meer nodig hebt naar de winkel. Je wordt met veel égards ontvangen, en een stylist helpt de kleding op een paspop of in kledingrek te hangen en te labelen.

15 tot 20 december: verkoop

Vijf dagen lang wordt alle gedoneerde kleding verkocht. Ook de 250 unieke handgemaakte sjaals die de Mode-afdeling van het KASKA speciaal voor de gelegenheid ontwierpen. Op 22 december wordt het ingezamelde bedrag officieel bekendgemaakt en overhandigd aan Kamiano vzw, die zich ontfermt over daklozen en minderbedeelden.

Antwerpse studenten doen alvast mee

Antwerpen wil haar naam als modestad uiteraard extra kracht bijzetten. Daarom maakten studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen 250 exclusieve sjaals. Studenten Grafische Vormgeving van Sint Lucas Antwerpen zorgen voor de grafische omkadering. Ook het ModeMuseum provincie Antwerpen ondersteunt het project. Iedereen die bij The Empty Shop een item koopt krijgt een gratis ticket voor de lopende expo 'FootPrint', een expo die het verhaal vertelt van meer dan 400 unieke schoenencreaties.

Deel je goede daad meteen op Facebook, Instagram of Twitter. En zie wie van je vrienden ook geeft.

www.emptyshop.be

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle