Eerst de kip, dan het ei, nu het boek

Eerst de kip, dan het ei, nu het boek

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 07/07/2014
Wil je kippen houden op een ecologische en dus diervriendelijke manier, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Het Velt-boek ‘Kippen in de tuin, ecologisch & plezierig’ biedt een antwoord op al je vragen over kippen, en vooral over hoe ze passen in een ecologische levenswijze.
Kippen in de tuin, ecologisch & plezierig Velt

Kippen horen bij een ecologische tuin. Ze zorgen voor afvalverwerking, houden je gazon op een natuurlijke wijze kort  en zijn plezierig om gade te slaan. Van de keuze van het ras, over de huisvesting, het gedrag, kippenvoeding en de voortplanting, tot bij een lekker eitje... het boek geeft je uitvoerig, maar helder alle informatie die je nodig hebt om te genieten van een toom vol gezonde kippen. is mooi geïllustreerd met verduidelijkende illustraties en foto’s.

Biologische kippenvoeders

Ontdek aan de hand van dit boek dat je kippen zich helemaal in hun nopjes voelen als je hen ecologisch vertroetelt. Een goed geventileerd hok met comfortabele zitstokken, een ruime ren met een groene uitloop, gevarieerde keukenrestjes en biologisch geteelde granen houden je kippen in prima conditie. In ruil voor je optimale zorgen krijg je van je kippenkroost bijna elke dag een handvol kakelverse eitjes cadeau. Het boek bevat ook een actueel overzicht van leveranciers van biologische kippenvoeders voor particulieren in Vlaanderen en Nederland.

Bestel het boek

'Kippen in de tuin, ecologisch & plezierig’ is een uitgave van Velt – Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Het telt 196 pagina’s en kost  24,50 euro in de boekhandel. ISBN 9789081612876
Bestellen kan ook via www.velt.be/publicaties