Een deelsysteem voor kinderfietsen, iets voor jou?

Een deelsysteem voor kinderfietsen, iets voor jou?

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/02/2014
Heb je kinderen en zou je vaker de fiets willen nemen? Lijkt een bakfiets wel iets maar kan/wil je die niet aankopen? Wil je een grotere fiets voor je opgroeiende kind, maar kan je die niet stockeren? Dan is het lease-systeem Op Wielekes misschien iets voor jou.
thuis in de stad op wielekes netwerk bewust verbruiken

Op Wielekes is een project van Netwerk Bewust Verbruiken. Het wordt gesteund via de subsidie Thuis in de Stad, een initiatief van minister Freya Van den Bossche dat steden stimuleert in hun ontwikkeling tot duurzame steden.

Abonnees bij Op Wielekes groeien mee met het aanbod. Naarmate hun kinderen groter worden, huren ze wat ze op dat moment nodig hebben.

Groei mee met het aanbod

Op Wielekes promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 3 maand en 12 jaar. Het project wil kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk maken door middel van een deelsysteem. Jonge gezinnen kunnen een kinderzitje, een baby-mee, een fietskar, een aanhangfiets of kinderfiets huren tegen een abonnementsbijdrage. Abonnees bij Op Wielekes groeien mee met het aanbod. Naarmate hun kinderen groter worden, huren ze wat ze op dat moment nodig hebben. De kinderfietsen krijgen een plek in een centraal depot. Dit depot wordt een ontmoetingsplek, waar workshops rond veilig verkeer, fietsonderhoud en zelfredzaamheid op de fiets worden aangeboden.

Geef ons jouw mening

Op Wielekes ging zopas van start als proefproject in Gent. Om van het project een succes te maken, en het op termijn eventueel uit te breiden naar andere steden, hebben we jouw hulp nodig. Vul onze bevraging in en breng mee in kaart wat het fietsgedrag is van gezinnen met kinderen in Gent. We willen peilen naar hoe vaak gezinnen de fiets nemen, welke moeilijkheden ze ondervinden om met kinderen te fietsen, en op welke manier het project Op Wielekes interessant kan zijn voor hen. Ook wie niet van Gent is, mag de vragenlijkst invullen. Alvast bedankt!

Vul hier de vragenlijst in

 

Blijf op de hoogte via www.bewustverbruiken.be/opwielekes, of stuur je gegevens door naar esther@bewustverbruiken.be. Dan houden we je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Bekijke hier de andere kindvriendelijke projecten van Thuis in de Stad

Ook gepost in: Genoeg