Earth Hour 29 maart 2014: Bouw een feestje voor de planeet

Earth Hour 29 maart 2014: Bouw een feestje voor de planeet

placeholder
geschreven door laatst aangepast op 27/06/2017
Jaarlijks roept WWF wereldwijd mensen op om gedurende één uur de lichten te doven. Het basisprincipe blijft ook dit jaar hetzelfde: doof de lichten tussen 20.30 en 21.30 uur en geef zo mee een krachtig signaal dat de strijd tegen de klimaatverandering nog lang niet gestreden is. Dit jaar roepen we iedereen ook op om het op 29 maart extra gezellig te maken en een feestje te bouwen voor de planeet: low impact style natuurlijk!
Schoolkinderen vieren Earth Hour

Een intiem etentje met vrienden, een huiskamerconcert met bevriende muzikanten, een sfeervolle avond met akoestische muziek in het jeugdhuis, een dansfeest onder begeleiding van de fanfare op het dorpsplein, een vertelfestival in de bibliotheek…  alles is mogelijk, als het maar niet te veel energie (letterlijk dan) vraagt.

Iedereen die een feest organiseert op 29 maart en dat registreert op de webiste van Earth Hour kan meedoen aan de wedstrijd en zo meedingen naar een ‘gastoptreden’.

Hoe werkt het?

  • Registreer je feest op www.wwf.be/earthhour en geef aan hoe jouw feestavond er zal uitzien. We maken een onderscheid tussen ‘intiem’ en ‘uitbundig’. Het spreekt voor zich dat originele low-impact initiatieven een streepje voor hebben en meer kans maken om een gastoptreden te winnen.
  • De wedstrijd wordt afgesloten op vrijdag 21 maart om 12.00 uur ‘s middags. Een jury van WWF zal uit de geregistreerde feesten de huiskamers en organisaties selecteren die een gastoptreden winnen.
  • Ten laatste op zaterdag 22 maart worden alle winnaars bekend gemaakt op de website van Earth Hour.
  • Ben je bij de gelukkigen? Yes, dan winnen jullie een ‘gastoptreden’. In de week voor Earth Hour ontvangen jullie alle nodige praktische informatie.

Geen special act gewonnen? Niet getreurd en maak er toch een gezellige avond van. Met het Earth Hour feestpakket zetten we je alvast op weg voor een geslaagde avond.

Earth Hour Feestpakket

Iedereen kan gratis op de website www.wwf.be/earthhour een Earth Hour survivalpakket aanvragen. Hierin zitten tips en tricks om een low impact avond te organiseren. Het pakket bevat ook een Earth hour spel dat voor de nodige entertainment kan zorgen en dat voor 4 tot 99 personen van alle leeftijden. Verwacht ‘trivial pursuit’ meets ‘ times up’ meets ‘de slimste mens ‘ meets ‘hints…’. En dat doorspekt met onmisbare weetjes over klimaat en energie, dolle pret verzekerd dus!