Druk, druk, druk… 5 boeken die je helpen de dagelijkse rush te ontlopen

Druk, druk, druk… 5 boeken die je helpen de dagelijkse rush te ontlopen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/12/2017
Hoe gaat het met je? Goed, goed, druk hé… Klinkt dit herkenbaar? Dat is zo gek niet, drukte is namelijk overal in onze maatschappij aanwezig. We rennen van de ene afspraak naar de andere, jongleren met huishoudelijke taken en to-do lijstjes en zoeken het perfecte evenwicht tussen werk, gezin, sportambities en avondjes uit met vrienden. Onze smartphone herinnert ons met geflikker en gebliep aan de eindeloze lijst van e-mails en whatsapp/sms/facebook-berichtjes die nog op antwoord wachten. Voor al diegene die stilaan barstende hoofdpijn krijgen van al dit gegoochel, stelden we een ‘doe het gerust wat rustiger’- boekenlijstje op:

1. Nooit meer te druk. Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld

Dit is geen timemanagementboek, maar een boek dat je helpt keuzes te maken in een overvolle agenda. Een aanrader voor wie de drukte van het elke dag beu is en op weg wilt naar een bewuste levensstijl met aandacht voor de dingen die je doet.
Tony Crabbe (Luitingh-Sijthoff)

2. Opgeruimd leven. Roadmap naar tijd en balans

Een boek boordevol praktische tips en tricks om meer tijd en ruimte te creëren in je agenda, huis en hoofd. Van ontspullen, tot bulletjournals en technologie die je helpt met organiseren. Vereenvoudig je leven en gebruik de vrijgekomen tijd voor die dingen die waardevol voor je zijn. Klinkt als muziek in onze oren!
Eva Brumagne (Van Halewyck)

3. Getting things done. De kunst van stressvrije productiviteit

Een praktisch doe-boek dat je helpt orde te krijgen in de informatiechaos. Door middel van een nauwkeurig uitgewerkte methodiek lijkt de weg naar een leeg, stressvrij hoofd plots niet meer onmogelijk. Voor iedereen die nood heeft aan een filter in de communicatiestroom.
David Allen (A. W. Bruna Uitgevers)

4. Rust in uitvoering. Meer voor elkaar krijgen door minder te werken

Dit boek is een pleidooi voor meer rust. In een wereld waarin het werk nooit gedaan is, is het verleidelijk om steeds door te blijven draven. En dat is geen goed idee, oppert de auteur, rust is immers noodzakelijk om goed werk te kunnen verrichten. Een eye-opener die onze werkcultuur in vraag stelt.
Alex Soojung-Kim Pang (Kosmos Uitgevers)

5. Neem de tijd. Overleven in de to go-maatschappij

De auteur gaat in dit boek op zoek naar de wortels van onze haastmaatschappij. Waarom moet het altijd vlotter, beter, sneller, harder? Hij onderzoekt wat er doorheen de jaren met onze tijd is gebeurd en hoe we met de huidige tijdsdruk kunnen omgaan.
Koen Haegens (Ambo Amsterdam)

 

Lees ook:

 

Tekst: Nele Somers

Ook gepost in: Simplify Life