De groene mooncup

De groene mooncup

Francesca Van Daele
geschreven door Francesca Van Daelelaatst aangepast op 21/02/2017
Vandaag stel ik u met plezier voor aan uw toekomstige huis- en reisgenoot: de groene mooncup (menstruatiecup). Het concept bestond reeds onder diverse merknamen, maar wordt nu ook op Nederlandse grond geteeld. Lees hieronder enkele praktische weetjes over de mooncup:

De groene menstruatiecup is vers op de markt en daarom nog wat groen achter haar oren. Daarom doet ze echter niet onder.

Zo onderhoud je de mooncup

Het zal u verrassen dat de groene cup naast zijn kleur ook nog iets anders deelt met spinazie en prei, met name dat u het ook wel eens zult terugvinden in de kookpotten. Neen, niet om soep van te maken, wel om het rubberen reservoir te distilleren alvorens het u weerom vergezellen zal tijdens de ietwat lastigere dagen van de maand.
U vind het idee de cup in uw kookpotten te zien baden een walgelijk idee en staat daarom op het punt om af te haken? Geen probleem! U bent sowieso geen kookprinses en wil uw potten ook niet bovenhalen voor een hygiënische menstruatie? Geen probleem! De Groene Cup ontwikkelde namelijk ook een magnetronsterilisator.

De magnetronsterilisator is een opvouwbaar rubberen potje met deksel dat zorgt voor een snelle schoonmaakbeurt. Een cup, een scheutje water, twee minuten de microgolfoven in en klaar. Dat was snel, toch?

Voordelen van de groene cup

Een cup vangt uw menstruatie netjes op en laat de overige lichaamssappen waar ze horen. Het voelt toch ook niet goed wanneer de tandarts uw mond vol droge watten propt? Daarbeneden geldt net hetzelfde.

Lees in het artikel 'De maandbeker' meer voordelen van de groene cup