De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen

De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen

EVA
geschreven door EVAlaatst aangepast op 02/05/2019
Studiedag over "de eiwit-transitie" op 6 juni 2019

Er beweegt wat op ons bord! De interesse in gezonde voeding neemt jaar na jaar toe. De Vlaming koopt steeds meer plantaardige alternatieven. De bewustwording over de impact van onze voedingsgewoontes op het klimaat groeit. 2019 wordt het jaar van de vegan, aldus The Economist. Bedrijven die hierop inspelen, hebben de wind in de zeilen.

Uit een recente studie die het potentieel van de eiwittransitie in Vlaanderen in kaart brengt, blijkt dat onze regio in alle domeinen de sleutels in handen heeft om van die transitie een succes te maken.

Hoe krijgt die eiwit-transitie vorm, in binnen- en buitenland? En hoe kan de Vlaamse voedingsindustrie aanknopen bij deze trends? Hoe maken we gebruik van nieuwe inzichten rond nudging om de consument te verleiden tot een gezonder, plantaardiger voedingspatroon?

Kom op 6 juni naar de studiedag ‘De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen’ van Next Food Chain voor een antwoord op al deze vragen. Onze experts maken u wegwijs in de laatste ontwikkelingen rond plantaardige voeding en bedrijfsleiders vertellen hoe zij de transitie naar plantaardig aanpakken.

Hier vind je het programma en kun je inschrijven

 

Next Food Chain is een initiatief van Eva vzw en Bond Beter Leefmilieu