De Burgerschool zoekt 24 klimaatpioniers uit Vlaams-Brabant

De Burgerschool zoekt 24 klimaatpioniers uit Vlaams-Brabant

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 12/02/2018
Lokale burgerinitiatieven zoals autodeelgroepen, Repair Cafés, geefpleinen,... zijn alom aanwezig! De Burgerschool, een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken en Bond Beter Leefmilieu, coacht burgers en ondernemers in hun klimaatproject. Stel je kandidaat voor de 2e editie van de Burgerschool en til je klimaatproject naar een hoger niveau:
De eerste editie van de Burgerschool

Wat is de Burgerschool?

De Burgerschool is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en Bond Beter Leefmilieu. Zij slaan de handen in elkaar om klimaatprojecten te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen. De Burgerschool werd gelanceerd in Vlaams-Brabant, 24 initiatieven werden er in een traject van 4 sessies begeleid door professionele coaches.

Klimaatpioniers die een burgerinitiatief of sociale onderneming hebben gestart, kunnen terecht bij de Burgerschool voor advies en ondersteuning. De geselecteerde organisaties voor de Burgerschool worden in groep begeleid door een professionele coach. Samen gaan ze aan de slag om hun klimaatinitiatief verder uit te werken en succesvol te maken. In een driedelig traject worden de organisaties begeleid rond verschillende thema's. De coaching vertrekt vanuit de noden en wensen van de verschillende organisaties. Ben jij de klimaatpionier die we zoeken?

 • Je bent op lokaal niveau actief in Vlaams-Brabant;
 • Je engageert je om naar drie coachingsmomenten te komen in maart, april en mei 2018;
 • Je streeft naar klimaatimpact;
 • Jouw initiatief is geschikt voor schaalvergroting;
 • Jouw initiatief kent zowel een sociale als duurzame doelstelling;
 • Je kijkt ernaar uit je expertise te delen met de andere deelnemers.

Burgerschool 2018 in Vlaams-Brabant

Ben jij een burger met een klimaatproject? Of zet jij met jouw onderneming of wijkinitiatief in op klimaat? Wil jij jouw klimaatproject een extra boost geven? Ben je benieuwd naar andere inspirerende initiatieven? Stel je kandidaat voor de tweede editie van de Burgerschool, kom terecht in een netwerk van klimaatinitiatieven en ga samen met de anderen na hoe jouw project kan groeien.

Afgelopen voorjaar deden er 23 klimaatpioniers mee aan de eerste editie van de Burgerschool. Nu zoeken we opnieuw 24 klimaatpioniers voor een nieuwe editie van de Burgerschool in Vlaams-Brabant.

Wat staat er op het programma?

 • Sessie 1: dinsdag 13 maart in Leuven
  Je idee pitchklaar maken: Wat is de identiteit van je project? Hoe verwoord je je idee in slechts enkele zinnen, zodat je mensen meekrijgt in je verhaal?
 • Sessie 2: woensdag 18 april in Zaventem of Tienen
  Experimenteren! Sessie 2 wordt een experimenteerlabo, waar deelnemers hun idee of delen ervan kunnen testen met de groep, om zo feedback terug mee te nemen om verder te bouwen aan het project
 • Sessie 3: dinsdag 8 mei in Zaventem of Tienen
  Duurzaam netwerk: Verbindingen zijn gemaakt. Wat is nodig om op een duurzame manier met andere, samen te werken? Netwerken met ook lokale besturen en experts die je vragen meehelpen beantwoorden

Stel je kandidaat voor 15 februari 2018

Interesse? Stel je kandidaat via dit aanmeldingsformulier voor 15 februari 2018. Laat ons weten met welk klimaatproject jij bezig bent en waarvoor jij coaching kan gebruiken.

Lees getuigenissen van deelnemers aan de eerste editie van de Burgerschool

 

 

- De Burgerschool is een project van Netwerk Bewust Verbruiken, Bond Beter Leefmilieu en Provincie Vlaams-Brabant -

 

De eerste editie van de Burgerschool
De eerste editie van de Burgerschool