Congres lokale besturen en sociale innovatie

Congres lokale besturen en sociale innovatie

Stien Coessens
geschreven door Stien Coessenslaatst aangepast op 29/05/2018
De Sociale Innovatiefabriek organiseert op 12 juni het congres 'Lokale besturen en sociale innovatie'. Kom te weten hoe je als lokale overheid deze initiatieven opspoort, op welke manier je partnerschappen kan aangaan en wat sociale ondernemers te bieden hebben voor jouw stad of gemeente.

Steden en gemeenten zijn echte labo’s voor maatschappelijke ontwikkelingen. Meer en meer burgers en sociaal ondernemers dragen bij aan de dynamiek en werken aan initiatieven met een positieve impact voor de samenleving. Voor lokale besturen is het dan ook een logische stap om met hen samen te werken aan uitdagingen zoals bijvoorbeeld armoede, levendige buurten, gezonde voeding, jeugdwerking, diversiteit, ondernemerschap,...

Hoe kom je als lokale overheid deze initiatieven op het spoor? Op welke manier kan je partnerschappen vormgeven? Hoe pakken andere steden en gemeenten dit aan? Wat hebben sociaal ondernemers te bieden voor jouw stad of gemeente?

Leer er alles over op dinsdag 12 juni op het congres ‘Lokale besturen en sociale innovatie’. Tijdens deze dag maak je kennis met sociaal ondernemers en experts en ga je met hen in gesprek over de manier waarop zij samenwerkingen met lokale overheden aanpakken.

Voor meer info over het programma en om in te schrijven, surf naar deze pagina.