Het Grote Repareeronderzoek brengt in kaart welke knelpunten en drempels mensen ervaren wanneer ze overwegen om iets te (laten) repareren. Het onderzoek noteert ook wat de hefbomen zijn op weg naar de circulaire economie van de toekomst met repareerbare producten en meer reparaties.
Co-creatiemomenten
De repareerbaarheid van toestellen is voor de hele productieketen van tel, van fabrikant tot consument. Daarom worden alle schakels van die keten betrokken bij de unieke co-creatiemomenten van Het Grote Repareeronderzoek. De deelnemers leveren elk vanuit hun perspectief nuttige aanwijzingen voor een meer duurzame productieketen en dienstverlening in de toekomst. Dat gebeurt onder begeleiding van professionele procesbegeleiders van De Stuyverij.
Praktisch UPDATE
- Het 2de co-creatiemoment vindt plaats in Mundo-B - Conference Room, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel (op wandelafstand van station Brussel-Centraal, vlakbij metrohalte Naamsepoort), dus niet op dezelfde locatie als het 1ste co-creatiemoment bij BSH Home Appliances in Jette
- Woensdag 12 februari 2020 en woensdag 11 maart 2020, telkens van 9u tot 13u
- Kies een moment dat in jouw agenda past of kom naar beide momenten, aan jou de keuze
Doe mee
Zet jij ook in op een circulaire toekomst? Doe jij herstellingen in je vrije tijd? Of ben jij een bewuste, kritische gebruiker die zijn/haar huishoudtoestellen herstelt / laat herstellen? Dan heb je misschien interesse om deel te nemen aan onze co-creatiemomenten met fabrikanten, verkopers en professionele herstellers.
Inschrijven is noodzakelijk (vanwege voorschiften toegang locatie), dat kan via dit formulier.
Wat komt eruit?
Netwerk Bewust Verbruiken zal de resultaten van Het Grote Repareeronderzoek inclusief de co-creatiemomenten bundelen, presenteren op de REPAIR is THE FUTURE conferentie 27 maart 2020 en daarna ook online publiceren.
Organisatie / partners
De co-creatiemomenten worden opgezet door Netwerk Bewust Verbruiken en de Stuyverij in het kader van Het Grote Repareeronderzoek, met ondersteuning van Vlaanderen Circulair.
Het Grote Repareeronderzoek wordt ook bewaakt en gevoed door BSH Home Appliances, KU Leuven, VITO, Komosie (nu Herwin), iFixit, Maakbaar Leuven, Test-Aankoop en Departement Omgeving. Mede dankzij sponsoring en steun van Fairphone, MudJeans en Sugru kunnen we producten testen en meer mensen aanzetten tot repareren.
(tekening: Inge Bogaerts)