Bar Circular in de Klusserette

Bar Circular in de Klusserette

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/11/2021
Op Circular Monday, 22 november 2021, organiseren we een nieuwe editie van Bar Circular in Gent. We bedanken alle bezoekers om een Covid Safe Ticket te presenteren en een mondmasker te dragen.

Circular Monday, dit jaar op maandag 22 november, zet wereldwijd circulaire initiatieven in de kijker. Het is een positief alternatief voor Black Friday, dat van minder en circulair consumeren het nieuwe normaal wil maken. Want de wegwerpcultuur die de afvalberg doet groeien en het klimaat laat ontsporen, heeft afgedaan! 

In Gent is er op Circular Monday 2021 een nieuwe editie van Bar Circular. Dat gezellig evenement helpt jou om je spullen langer te laten meegaan en neemt je mee naar alternatieven voor de wegwerpeconomie. 
 

Wanneer

Maandag 22 november 2021 van 18u tot 21u 
 

Waar 

In de Klusserette, een nieuwe circulaire hub in Gent aan de Dendermondsesteenweg,
naast Hubo op de site van het Winkelcentrum Dampoort (helling naar beneden)  
 

Welkom (update) 

Dankjewel om je Covid Safe Ticket te presenteren aan de ingang en een mondmasker te dragen  

Kom als je fit bent, blijf thuis als je je verkouden of ziek voelt 

Breng gerust kapotte spullen mee om ter plaatse te (laten) repareren. 

 

Programma

18:00 > 21:00 Repair Café 

Heb je een kapotte broek, broodrooster, stofzuiger, stoel, fiets? De herstellers van het Repair Café helpen je om je spullen te fiksen. 

18:00 > 21:00 Stand Recht op Repareren 

Straffe feiten en cijfers, een quiz en een vuistje voor het Recht op Repareren 

Door: Repair&Share vzw

18:30 > 19:30 Workshop vroegtijdige veroudering 

De aarde raakt uitgeput. Ons consumentisme en de producenten die ons opzettelijk spullen verkopen die te snel kapot gaan, zijn de schuldigen. Hoe gaan we naar een rechtvaardige samenleving die het welzijn van mensen en de grenzen van de plaeet centraal zetten, en waarin we de groei van consumptiegoederen van slechte kwaliteit een halt toeroepen. 

Door: Catapa vzw

18:30 > 19:30 Workshop hou de batterij van je toestellen gezond 

Een zwakke batterij is een van de belangrijkste redenen om een smartphone te dumpen. Hoe kun je de aankoop van een nieuw toestel zo lang mogelijk uitstellen? 

Door: Merijn Supply - Avansa MZW

20:00 > 21:00 Documentaire 'Why the Right to Repair Law matters for your electronics' 

Onze smartphones, tablets en laptops gaan steeds sneller en hebben steeds meer snufjes. Zo zijn we mee de drijvende kracht achter de ongebreidelde groei van de ICT-markt. Hoe duurzaam is die groei? Wat gebeurt er met onze producten die 'end of life' zijn? Hoe eindig zijn de grondstoffen in onze elektronica? 

Door: Spark / iFixit

20:00 > 21:00 Workshop laat je laptop of pc weer sneller werken 

Werkt je toestel trager dan toen het nieuw was? In deze workshop leer je wat ervoor zorgt dat je toestel vertraagt en wat je eraan kunt doen. 

Door: Merijn Supply - Avansa MZW
 

Organisatie 

Avansa regio Gent, Catapa, Bos+, De Transformisten, Gents MilieuFront (GMF), Gent Fair Trade, Klusserette, Pastory Uitleendienst, Repair&Share 

 

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle