Kom op 6 november naar de Dag van de Coöperatie
Hoe kunnen we de coöperatieve economie in Vlaanderen verdubbelen?
In 1972 verscheen het rapport 'Grenzen aan de groei' van de befaamde Club van Rome, waarin de uitputtingsproblematiek en de overconsumptie van de aardse grondstoffen centraal staan. Het rapport is in 37 talen vertaald en wereldwijd zijn er zo'n 12 miljoen exemplaren van verkocht.
Vandaag, 50 jaar later, maakt het Oostends non-fictie boekenfestival FAAR het bilan op: waarom heeft het rapport zo weinig impact gehad? Hoe staat het met onze planeet vijftig jaar later? En hoe stelt de mens het? Dat doet FAAR met een geanimeerde debatavond waar wetenschappers en denkers van onze tijd die zich –naar analogie met de Club van Rome– buigen over de grote uitdagingen van onze tijd. De Transformisten tekent ook present!
Geert Buelens, auteur van 'Wat we toen al wisten' opent de avond met een kernachtige lezing waarin hij uiteenzet wat de Club van Rome was, wat het rapport Grenzen aan de Groei inhield en waarom we de boodschap van het rapport in de wind hebben geslagen.
Daarna volgt een panelgesprek met David Van Reybrouck (activist, auteur en drijvende kracht achter de G1000), Rebekka de Wit (schrijver en theatermaker) en Jonas Van der Slycken (econoom, expert duurzame ontwikkeling, projectmedewerker De Transformisten).
Charlotte Peys maakt live illustraties bij de avond. Bert Bultinck (hoofdredacteur Knack) modereert.
Op vrijdag 18 maart om 20u
In zaal Kleine Post in De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A, Oostende
Nederlands
FAAR, het non-fictie boekenfestival i.s.m. Theater aan Zee
Op woensdag 16 maart heeft het Belmundo Festival in Gent een debatavond over 50 jaar 'Grenzen aan de Groei' en prikkelende ideeën voor een andere economie.