Zelf zien hoe samenhuizen in de praktijk werkt? Dat kan!

Zelf zien hoe samenhuizen in de praktijk werkt? Dat kan!

Samenhuizen
geschreven door Samenhuizenlaatst aangepast op 10/04/2017
Benieuwd hoe samenhuizen in de praktijk werkt? Tijdens de Samenhuizendag openen woongemeenschappen hun deuren voor het brede publiek. Ben je geïnteresseerd in cohousing, huisdelen of een andere vorm van gemeenschappelijk wonen? Dit is je kans om de sfeer eens op te snuiven!
Samenhuizendag
Samenhuizendag - Cohousing Tielt Stocktveld

Om te voorkomen dat Vlaanderen volgebouwd en dichtgeslibd raakt, moeten we op andere manieren gaan wonen - deze boodschap bereikte ons de afgelopen tijd meermaals via zowel de media als verschillende politici. Een van de manieren waarop je anders kunt wonen is samenhuizen, bijvoorbeeld in een cohousing of door samen een huis te delen. Benieuwd naar hoe dit in de praktijk werkt? Kom een kijkje nemen in verschillende woonprojecten in heel België op 20 en 21 mei.

Kom samenhuizen ontdekken!

De Samenhuizendag is je kans om eens sfeer op te snuiven in gemeenschappelijke woonprojecten

De Samenhuizendag komt er weer aan! Tijdens dit 2-daags evenement openen bestaande en opstartende woongemeenschappen hun deuren voor het brede publiek. Ben je geïnteresseerd in cohousing, huisdelen of een andere vorm van gemeenschappelijk wonen? Ben je benieuwd of het iets voor jou is? De Samenhuizendag is je kans om eens sfeer op te snuiven in gemeenschappelijke woonprojecten, te kijken hoe zij zaken aanpakken en ervaringen uit te wisselen. 

Tijdens dit tweedaags evenement van Samenhuizen vzw en haar Waalse tegenhanger Habitat et Participation openen bestaande en opstartende woongemeenschappen hun deuren voor het brede publiek. Je kunt in heel België terecht. 

Praktische info

Op de website van de Samenhuizendag vind je welke woonprojecten er meedoen en wanneer je er terecht kan. Let op: sommige projecten vragen inschrijving op voorhand, ook dit vind je er terug. 

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle