Workshop waskracht: maak natuurlijke schoonmaakproducten

Workshop waskracht: maak natuurlijke schoonmaakproducten

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Natuurvriendelijke schoonmaakproducten zijn ideaal om je woning schoon te maken en te onderhouden. In deze workshop maak je kennis met milieuvriendelijke producten én ga je zelf aan de slag met kruiden en andere ingrediënten uit de natuur.

Ecologische schoonmaakproducten

Voor een fractie van de kost van gangbare producten maak je op basis van kruiden en andere ingrediënten uit de natuur een milieuvriendelijk alternatief voor milieuonvriendelijke en vaak dure producten. Vaak heb je al veel van de gebruikte ingrediënten in je kast staan of vind je ze makkelijk in de winkel. De deelnemers maken zelf badkamerdoekjes, afwasblokjes of doekjes met allesreiniger.

Eerst wordt er gekeken welke gevaarlijke producten er te vinden zijn in gangbare huishoudproducten en wat voor invloed ze hebben op ons milieu. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op de gebruikte ingrediënten en hun werking. In de syllabus die je krijgt, staan een heleboel tips om zelf eenvoudige producten te maken. De deelnemers kunnen ook steeds vragen stellen rond eigen schoonmaakperikelen.

Praktische info

  • Van 10u45 tot 12u15
  • Schrijf je in voor de workshop aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
  • Maximum 20 deelnemers

Koop je ticket voor de Simplify Life Inspiratiedag

Eva Engels geeft deze workshop op de Simplify Life Inspiratiedag op 12 februari in CC De Ploter (Ternat). Een dagticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar).

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: hou er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! ***

Ontdek het volledige programma van de Simplify Life Inspiratiedag hier.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.