Tweede Simplify Life Inspiratiedag

Tweede Simplify Life Inspiratiedag

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/05/2019
Kom jij ook naar de tweede Simplify Life Inspiratiedag op zondag 19 mei in Ternat. Bekijk hier het complete programma. Ook op de dag zelf tickets beschikbaar.

Iedereen wil meer tijd voor zichzelf en de omgeving, bewuster leven. Dat lijkt soms ingewikkeld. Deze inspiratiedag toont je hoe kleine en logische ingrepen meteen een groot effect kunnen hebben.

De eerste editie van de Simplify Life Inspiratiedag in 2017 focuste op koken met voedsel van hier, waarom en hoe autodelen, hoe wonen in de toekomst, ... Ook de tweede editie heeft boeiende sprekers in petto, een inspiratiemarkt en workshops waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. 

Workshops

Betalend. Je reserveert best vooraf een ticket

10:00

14:30

Middaglezing

Gratis. Je kunt vooraf reserveren of op de dag zelf aansluiten

13:00 > 14:00

 • Over tijd en duurzaamheid
  Olivier Pintelon, pleitbezorger voor de kortere werkweek, geeft een korte lezing over zijn nieuw boek 'De Strijd om tijd'.
  Daarna gaat hij in gesprek met Eva De Groote over tijd en duurzaamheid

Toffe peren / Inspiratiemarkt

10:00 > 14:30 Maak kennis met Toffe Peren

Wil je ontdekken hoe je champignons kunt kweken op koffiegruis? Een inspirerend verhaal horen over fietsreizen? Het genot van wandelen herontdekken? Dan ben je bij onze Toffe Peren aan het juiste adres! Zij delen (gratis) hun ervaringen in een korte, informele sessie. Je kunt vooraf inschrijven ofwel op de dag zelf aansluiten. Hou er rekening mee dat het aantal deelnemers per sessie beperkt is.

11:30 > 15:30 Leuke extra's op de inspiratiemarkt 

 • Pop-up Plantenasiel
  Heb je een plantje dat maar niet wil opfleuren? Gooi het niet zomaar in de GFT-bak, maar bied het ter adoptie aan in het Pop-up Plantenasiel tussen 09:30 en 12:00. Heb je een talent voor planten opfleuren? Kom langs en red een plant 
 • Handige herbruikbare zakjes zijn een must have voor elke zero waste shopper 
  Op de Simplify Life Inspiratiedag kun je een voorraadje inslaan en tegelijk goede doelen steunen 11:30-14:30. Zero Waste Ternat verkoopt herbruikbare broodzakken ten voordelen van een project in Oeganda; de breiclub van Ternat verkoopt vrolijke boodschappennetjes, herbruikbare groenten- en fruitzakjes, handgemaakte vaatdoekjes en sierpotten met luchtzuiverende sanseveria's. De breiclub schenkt de opbrengst van hun verkoopstand aan de pamperbank
 • Plannen voor plaats
 • In deze videodocumentaire, te zien 14:30 > 15:30, nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de kijker mee op een tocht door Vlaanderen. Ze tonen vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving

Catering

Een lekkere koffie, iets fris, een gezonde lunch, ... 
Daarvoor kun je in het Ploter Café terecht! 

Wanneer?

Zondag 19 mei 2019

Waar?

CC De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat

In samenwerking met:

CC De Ploter en Archeduc