JNM over 'hoeveel is genoeg?'

JNM over 'hoeveel is genoeg?'

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 16/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van de Milieuwerkgroep binnen JNM.
JNM

 

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. We vroegen het ook aan de JNM'ers.

 

Hoeveel is genoeg?

De JNM, Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu. 

Tijdens een vergadering van de Milieuwerkgroep binnen JNM werd er gediscussieerd over consuminderen en hoeveel genoeg is. De JNM'ers die erbij waren, delen liever geen omstandige reactie om mensen bewust te maken, maar één quote waarmee ze willen aanzetten tot nadenken. 

 

JNM