Ik ben bloemist en wil Blije Bloemen aanbieden

Ik ben bloemist en wil Blije Bloemen aanbieden

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 05/12/2014
Indien je als bloemist blije bloemen aanbiedt of wil aanbieden, houd ons zeker op de hoogte. Dan komt je adres eveneens op onze website. Hieronder proberen we een overzicht te geven van waar je bloemen met een bepaald label kan aankopen. Maar vraag er zeker ook naar bij je leverancier.
Bloemenwinkel
Foto: Spring '11 door Maarten (filmvanalledag op Flickr)

Aanbieders van rozen met de labels Flower Label program (FLP) en Fair Flowers Fair Plants (FFP)

Het bedrijf Four Seasons Quality (FSQ) uit Nederland verdeelt deze rozen en heeft ook klanten in België, zowel in groot- als kleinhandel. Op hun website vind je groothandels en bloemisten waaraan FSQ levert. In Vlaanderen zijn dat:

Agora Group

Keizershoek 312, 2550 Kontich
+32 3 450 85 17, +32 3 457 20 51
dirk.laeremans@agoragroup.com
www.agoragroup.com

Bart de Rijcke

Bart de Rijcke
Oude Heerbaan 5B, 9230 Wetteren
+32 93 65 71 40, + 32 93662738
info@derijcke.be
www.derijcke.be

Floristen Center

Vlamingstraat 3, 8560 Wevelgem
+32 56 41 86 81, + 32 56404084
flcenter@skynet.be
www.floristencenter.be

Jaap Hoek

Bloemenexport België
www.jaaphoek.nl

 

Aanbieders van biologische bloemen

Bloemisten kunnen biologische bloemen bestellen via Bioflora. Momenteel loopt er een lijn tussen bloemisten en kwekers. Je kan je aanmelden via info@biofloraflowers.nl. Dan ontvang je de wekelijkse aanbieding biobloemen per mail. De bloemen worden dan via Packs verzonden naar de klant. Ook via de webwinkel van Bab Star kan je biologische bloemen aankopen. Neem contact met hun op voor hun aanbod. Er wordt werk gemaakt van het opbouwen van samenwerkingsverbanden met groothandelaren, alleen is het nog niet zo dat de bloemen permanent verkrijgbaar zijn bij deze tussenhandel.

 

Vlaams Milieuplan Sierteelt

Vlaams Milieuplan Sierteelt werkt samen met MPS (milieuplan sierteelt) uit Nederland en verdeelt verschillende certificaten. Het is een business-to-business label. Bloemen of planten van kwekers die aan de VMS A (of MPS A uit Nederland) norm voldoen, scoren het best in de categorieën meststoffen, energie, gewasbescherming en afval. Daarmee zijn ze het meest milieuvriendelijk en streven dus naar een duurzame teelt. Kijk hier voor de deelnemende bedrijven. Ook in de groothandel vind je dit label terug.

Lees hier alle artikels van het dossier Blije Bloemen (kweek, milieu- en sociale gevolgen, verkooppunten, seizoensbloemenkalender...)

Ook gepost in: Huis & Energie