Hoop dat ik ooit in zo'n plezante werkomgeving terechtkom

Hoop dat ik ooit in zo'n plezante werkomgeving terechtkom

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 13/08/2020
Tijdens haar derde Bachelor Agogische Wetenschappen aan de VUBrussel deed Lucca werkervaring op bij Netwerk Bewust Verbruiken. Ze focuste op het netwerk van opstartende Babytheken.
Lucca in Babytheek Aartselaar

Tijdens haar derde Bachelor Agogische Wetenschappen aan de VUBrussel in het academiejaar 2019-2020 deed Lucca werkervaring op bij Netwerk Bewust Verbruiken. Ze focuste op het netwerk van opstartende Babytheken.

Wat heb je geleerd tijdens je stage bij Netwerk Bewust Verbruiken?

“Dat het heel belangrijk is om uit je comfortzone te komen! Sinds jongs af aan ben ik nogal introvert. Ik uit niet snel mijn mening. Tijdens mijn stage heb geleerd om dat vaker te doen. Als 20-jarige iets gaan uitleggen aan ‘oudere’ volwassenen, vond ik nogal eng in het begin. Bij het eerste overleg met een opstartende Babytheek was ik onzeker, maar door de positieve reacties zag dat ik hen echt kon helpen en wel goed bezig was."

"Ik haalde veel voldoening uit de band die ik opgebouwd heb met de personen achter de Babytheken. Daarnaast heb ik kunnen werken aan mijn communicatieve vaardigheden en heb ook veel bijgeleerd van het werkveld.”

Wat vind je van Netwerk Bewust Verbruiken?

“Netwerk Bewust Verbruiken was de perfecte stageplaats. Een groep zotte en energieke vrouwen die vechten voor een betere wereld! Ik ben een redelijk verlegen persoon, dus een enthousiaste sfeer had ik nodig om uit mijn schulp te komen. Ik was veel onderweg, kon veel in de praktijk ontdekken en zat dus niet elke dag netjes achter een bureau. Ik vind het super wat ze willen bereiken en hoop dat ik ooit ook in zo’n plezante werkomgeving zit!"

Wat vind je van het Babytheek Concept?

“Toen ik stage wou lopen bij Netwerk Bewust Verbruiken stelden Eva en Sarah mij voor om de Babytheek als stageproject te nemen. Er vlogen onmiddellijk verschillende scenario’s door mijn hoofd. Ik ben absoluut geen expert in baby’s en dacht dat mijn stage rond baby’s zou draaien. Dat was helemaal niet het geval. Snel zag ik de ruimere visie op duurzaamheid en kon ik mij volledig achter het project Babytheek zetten."

"Het geweldige aan de Babytheek is dat de verschillende opstartende teams nu echt een netwerk vormen. Een groep mensen die samen over heel Vlaanderen de afvalberg willen verkleinen en tegelijk een ontmoetingsplek creëren voor jonge gezinnen."

"Na maanden de in en outs van de Babytheken te ontdekken, ben ik ondertussen wél een expert in babyspullen geworden. Ze zullen mij in de toekomst niet veel op mijn mouw kunnen spelden :-).”

Hoe zie jij de toekomst?

“Absoluut positief. Mensen worden veel bewuster van alles wat goed en fout gaat in deze wereld. 50 jaar geleden zou je voor zot verklaard worden als iemand zei dat ze vegetarisch was. Nu is er altijd zeker één iemand van de vriendengroep die geen vlees en/of vis eet. Elk “goed” bedrijf heeft vandaag iets van ‘sustainability’ in zijn waarden. En mensen zijn zich toch meer en meer bewust van de impact van hun individueel gedrag. Wat ik hoop is dat elk zijn steentje bijdraagt tot het leefbaar houden van onze wereld, op eender welk vlak, en dat de toekomst beetje bij beetje mooier zal worden.”

 

Dankjewel Lucca! Vanwege het team van Netwerk Bewust Verbruiken en de vele vrijwilligers van Babytheken: het was heel fijn om met jou samen te werken. 

Wil jij ook stage lopen bij Netwerk Bewust Verbruiken? Contacteer ons gerust!