Gezocht: handige Harry/Harriëta voor Dag van de Wetenschap

Gezocht: handige Harry/Harriëta voor Dag van de Wetenschap

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/10/2018
Gezocht: handige Harry of Hariëtta! Tijdens de Dag van de Wetenschap, op zondag 25 november, organiseert Ie-net een Repair Café met/door ingenieurs. Kan jij kleine elektrische toestellen of smart devices herstellen? Laat dan zeker van je horen!
Ie-net
Ie-net

Dag van de Wetenschap

Op De Dag van de Wetenschap, op zondag 25 november, krijg je de kans om eens een blik achter de schermen te werpen in diverse bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra en onderzoeksinstellingen. Wetenschappers tonen je met veel enthousiasme waar zij mee bezig zijn aan de hand van een heleboel gevarieerde workshops, boeiende demonstraties, toffe experimenten en interessante tentoonstellingen.

Ik wil het concept en gedachtegoed achter een Repair Café bekender maken onder de ingenieurs

Repair Café met ingenieurs

Jaarlijks organiseert de Vlaamse ingenieursvereniging (Ie-net) ook een Repair Café tijdens de Dag van de Wetenschap om het concept en gedachtengoed bekender en breder gedragen te maken onder de ingenieurs. Kris Cools, trekker van Repair Café Geel, zoekt nog vrijwilligers voor het repareren van haardrogers, wafelijzers, mixers, koffiezetapparaten, videospelers, stoomstrijkijzers, stofzuigers enz. Maar ook kennis rond IT en smart devices is heel welkom.

"Zo wordt de ingenieurswereld minder een ver-van-mijn-bed-show", stelt Kris. “Ik wil het concept en gedachtegoed achter een Repair Café bekender maken onder de ingenieurs. Door mee te doen aan een Repair Café kunnen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en op een heel concrete manier werken aan duurzaamheid”, aldus Kris. Hij wil via andere Repair Café medewerkers een brede oproep lanceren om zijn initiatief meer weerklank te geven.

Kennen jullie ingenieurs die reeds het goede voorbeeld geven, en die zouden willen meewerken in een Repair Café? Of kan jij zelf kleine elektrische toestellen of smart devices herstellen? Laat dan zeker van je horen via deze link. Je kan mee helpen repareren op zondag 25 november tussen 10u30 en 17u, tijdens het Repair Café in het Ingenieurshuis in Antwerpen.