ECO-LOGICA, een KVLV-forum over duurzaamheid

KVLV, Vrouwen met vaart trekt resoluut de kaart van transitie en streeft naar een duurzamere toekomst. Op 5 mei 2017 organiseert ze dan ook ECO-LOGICA, een KVLV-forum rond duurzaamheid in Leuven. Jij komt toch ook?

Zes experten zoomen in op verschillende aspecten van duurzaamheid zoals de duurzame ontwikkelingsdoelen, inspanningen van de agrarische sector, circulaire economie en een nieuwe ruimtelijke ordening. KVLV neemt je mee in haar wereld van transitie en circulaire economie en kadert haar dossier ‘Lang leve elektro’. 

KVLV, Vrouwen met vaart trekt resoluut de kaart van transitie en streeft naar een duurzamere toekomst.

Op het programma

Duurzaamheid. Een breed en omstreden begrip. We nodigden dan ook maar al te graag zes experten uit die vanuit een vaak heel verschillende invalshoek hun kijk op duurzaamheid komen toelichten:

  • Zo is het milieu-economiste Pamela Peeters haar streefdoel om duurzame ontwikkeling mainstream te maken. Vanuit een vrouwelijke invalshoek legt ze uit waarom dat zo belangrijk is.
  • Cifal Flanders, een VN-trainingscentrum rond o.a. de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, geven op ECO-LOGICA een antwoord op drie grote hamvragen: Wat is duurzame ontwikkeling? Wat zijn de 5 P’s? Hoe kun je de duurzame ontwikkelingsdoelen gebruiken als moreel kompas? Garantie op een boeiende, verrijkende lezing.
  • Ook Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond en Landelijke Gilden, schetst de inspanningen van de agrarische sector om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en zijn maatschappelijke opdracht waar te maken aan de hand van enkele treffende cases en cijfers.
  • Een positieve noot wordt verzorgd door Peter Tom Jones, doctor in de toegepaste wetenschappen. Zijn '10 redenen voor ecologisch optimisme' dragen bij tot het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire én veerkrachtige economie.
  • Veerle Labeeuw werkt binnen Vlaanderen Circulair aan het uitdagen van pioniers en het inspireren van bedrijven, overheden en middenveldorganisaties. Vlaanderen Circulair verzamelt, ontwikkelt en verspreidt kennis over de circulaire economie en baseert zich hiervoor op praktijkvoorbeelden en op wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar toelichting blikt Veerle vooruit op hoe de circulaire toekomst in ons dagelijks leven eruit kan zien.
  • Tot slot illustreert Leo Van Broeck, Vlaams Bouwmeester, waarom hij pleit voor verdichting: meer open ruimte en sterkere dorpskernen. Hij focust in zijn lezingen op de link tussen klimaat en landgebruik, tussen ruimtelijke ordening en mobiliteit en de impact van mobiliteit op klimaat. Een echte wake-upcall over de toekomst van Vlaanderen.

Praktische info

Nog niet overtuigd? 's Middags biedt KVLV, Vrouwen met vaart je een duurzame lunch aan, gemaakt met echte Vlaamse kost. ECO-LOGICA vindt plaats in Cinema Zed, Leuven, op wandelafstand van het station. Inschrijven kost je slechts €35 of €20 als KVLV-lid en kan via www.kvlv.be/ecologica. Tot dan?!

Ook gepost in: Energie